Dostluk İle İlgili Kompozisyon Örneği

17.10.2021
1.277
Okuma Süresi: 2 dakika
A+
A-
Dostluk İle İlgili Kompozisyon Örneği

Dostluk İle İlgili Kompozisyon Örneği

Dostluk İle İlgili Kompozisyon Örneği

Dostluk insanın hayatta çok ender rastladığı fakat onu asla bırakamadığı varlıktır. İnsan dostu olduğu müddetçe zor zamanlarını daha kolay ve yara amadan atlatır. Dostluk kişisel çıkar olarak kurulan bir bağ değildir. İçinde sevgiyi, hüznü barındıran sonsuza dek süren arkadaşlık bağıdır.

Dost güvenebileceğin, sahip olduğun şeyleri paylaşabileceğin, seveceğin, ona zaman ayıracağın, kavga edip sonra barışacağım kişidir. Arkadaş dosta benzemez. Mesela arkadaşınız evinize geldiğinde misafir gibi davranır. Ama dostunuz geldiğinde buzdolabını açıp istediğini alır. Arkadaş senin ağladığını görmez, dostun omuzu senin gözyaşlarında ıslanır. Arkadaşlar zayıflıklarımız öğrenir ve bunu kullanabilir, dost ise zayıflıklarını örtmeye çalışır. Arkadaşlarınıza siz huzur verirsiniz, dostlarınız size huzur vermeye çalışır. Arkadaş mesajı okur ve siler dostunuz ise mesajı okur ve saklar. Dostlarımız bizim için en güzelini yapmaya çalışır. Gerçekler bizi üzecek dahi olsa dostumuz gerçekleri arkamızdan konuşmaz, yüzümüze söyler. Atalar bu nedenledir ki dost acı söyler diye atasözü söylemişlerdir.

Hayatta dostlarınız her zaman olmalı. Siz yanlış yaptığınızda sizleri uyarmalı. Üzüldüğünüzde sizinle üzülmeli, sevindiğinizden sizinle sevinmeli.

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.