Birlik ve Beraberlik İle İlgili Bilgilendirici Metin Örneği

24.10.2022
113
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Birlik ve Beraberlik İle İlgili Bilgilendirici Metin Örneği

 

 

Bu yazımızda Birlik ve Beraberlik İle İlgili Bilgilendirici Metin Örneği hazırladık. Bilgilendirici bir Metin yazarken olaydan ziyade fikirler ön planda olur. Ayrıca nesnel yargılı cümlelere de ağırlık vermeye çalıştık.

Birlik ve Beraberlik

Toplumsal yapıyı ayakta tutan ve sağlıklı bir temeli oluşturmada en önemli paya sahip olan iki değerdir. Sözlük anlamı olarak baktığımızda birlik; bir olmak, Vahdet olmak, aynı ülküde toplanmak anlamı vardır. Beraberlik kelimesine bakacak olursak. Sözlükte beraberlik; bir arada olma, ortak hareket etme anlamı taşımaktadır.

Birlik ve Beraberlik hem inancımız hem de kültürümüz gereği önemlidir. Gerek atasözlerinde gerekse de eski dönemlere ait sözlü ve yazılı eserlerde Türklerin birlik ve beraberliğe ne kadar önem verdiklerini görmekteyiz. Mesela atalarımız bu konuda şu özlü sözleri söylemişlerdir. (Birlik ve Beraberlik İle İlgili Atasözleri)

  • Bir elin nesi var iki elin sesi var,
  • Birlikten kuvvet doğar.
  • Ağaç yaprağı İle gürler.
  • Nerede birlik orada dirlik
  • Yalnız taş duvar olmaz,
  • Tek kanatlı kuş uçamaz,
  • Yalnız öküz çifte koşulmaz.
Ayrıca Dede Korkut hikayelerinde, Türk destanlarında ve Türk masallarında birlik ve beraberlik her zaman önem verilen bir değerdir.
İnancımız gereği de birlik ve beraberliğe önem veririz. Yüce dinimiz bir olmayı, diri olmayı öğütler bizlere. Birlikte olursak küfre karşı, düşmana karşı daha sağlam duracağımızı öğütler. Ayrıca birlik ve beraberlik ile daha huzurlu ve insan onuruna yakışan bir yaşam süreceğimiz öğütlenir.
Ornegi.net adresinde bir çok konuda bilgilendirici Metin, hikaye örneği, şiir örneği bulunmaktadır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.