Cömertlik İle İlgili Kompozisyon Örneği

19.09.2021
489
Okuma Süresi: 2 dakika
A+
A-
Cömertlik İle İlgili Kompozisyon Örneği

Cömertlik İle İlgili Kompozisyon Örneği

Cömertlik İle İlgili Kompozisyon Örneği

İnsanın en önemli erdemlerinden birisi de cömertliktir. Cömertlik sözlükte parasını, malını, elinde bulunanı esirgemeyen, her zaman her şeyini başkalarıyla paylaşan anlamındadır. Cömert insan da parasını, malını başkaları İle paylaşan kişidir.

Günlük yaşamımıza baktığımızda herkes bir şeylere sahiptir. Kimisi bir eve, kimisi arabaya, kimisi ev eşyalarına… Sahip olduğumuz şeyleri başkaları İle paylaşmak cömertliktir. Cömertlik hem insanı mutlu edeceği gibi hem de karşınızdaki kişilerin de bazı şeylere sahip olmasına vesile olur. Çok paraya sahip birisi yardıma muhtaç insanlara yardım ettiğinde elindeki para sadece kendine değil ihtiyacı olanlara da fayda sağlamış olur. Toplum içerisindeki zengin, fakir gibi farkları cömertlik sayesinde toplumsal eşitliğe götürebiliriz. Cömertlik ile herkes elindekini başkası İle paylaştığında herkes bir şeylere sahip olur. Cömert insanların sofraları da daima açıktır. Sadece kendi yemekle kalmaz başkalarına yedirmeyi de sever. Cömert insan yaptığı tüm cömertliklerde hiç karşılık beklemez. 

Cömertliği salt madde ile ilişkilendirmeye de gerekir. Güler yüz, iyi günde kötü günde destek olmak da aynı zamanda bir cömertliktir. 

Toplum içerisinde cömert insanların sayısının artması cömert toplumun oluşmasında faydalıdır. Toplum cömert olursa huzur ve mutluluk da beraberinde gelir. İnsanların birbirlerine karşı olan sevgi ve saygıları da artar. Bu nedenle elimizden geldiğince cömert olalım. 

 

 

üretim ile ilgili hikaye örneği

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.