Dürüstlük İle İlgili Kompozisyon Örneği

19.01.2021
725
Okuma Süresi: 2 dakika
A+
A-
Dürüstlük İle İlgili Kompozisyon Örneği

Dürüstlük insanı insan yapan en önemli ve güzel değerlerden birisidir. Biz de bu yazımızda Dürüstlük İle İlgili Kompozisyon Örneği sunacağız.

Dürüstlük Hakkında

Her insanın belli değerleri vardır. Bu değerler insanı diğer canlılardan ayırır. Dürüstlük değeri de bunlardan birisidir. İsterseniz öncelikle dürüstlük ne demektir kısaca ona değinelim. Dürüstlük; olanı olduğu gibi aktarma, olanları değiştirmeden anlatma, özü ve söz bir olmaktır.

Dürüstlük bir toplum İçin vazgeçilmez derecede önemlidir. Dürüst insanlar hem çevresine karşı güven verdiği gibi hem de toplumu güvenli hale getirirler. Dürüst insanlardan oluşan toplumlarda yalan, sahtekarlık, dolandırıcılık olmaz. Dürüst insanların olduğu toplumda insanlar birbirini kandırmaz. Dolayısıyla insanlar hem mutlu olur hem de herkes iyi dost olur. Dürüstlük bir çok kötülüğünde önüne geçer. Dürüst insan özü sözü bir olduğundan karşılıklı güven oluşturur. Dinimiz de kültürümüz de dürüstlüğe ve doğruluğa önem verir. “Allah’a inandım de, sonra da dosdoğru ol” peygamberimizin bu sözünden de bunu anlamaktayız.

Her ne olursa olsun dürüstlükten ödün vermeyelim. Dürüst olan insan hayatta hiçbir zaman kaybetmez. 


Dürüstlükle ilgili hikaye örneği

Eklerin Yanlış Kullanılması Anlatım Bozukluğu Örneği

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.