Dürüstlük İle İlgili Hikaye Örneği

19.01.2021
2.264
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Dürüstlük İle İlgili Hikaye Örneği

Şimdi sizlere Dürüstlük İle İlgili Hikaye Örneği anlatacağım. Bu yazı hem ödevlerinize faydalı olur hem de kendinizi geliştirmede ve empati kurmada faydalı olur.

Dürüstlük İnsanı Mutlu Eder

Dışarıda çok şiddetli bir rüzgar vardı. Komşumuz Hasan Amca ekmek almak İçin beni çağırdı. Benden rica etti. Ben de bakkal her ne kadar uzak olsa da bu rüzgarda Hasan Amcaya yardım etmek için kabul ettim. Hasan Amca bir miktar para verdi ve bakkalın yolunu tuttum. Bakkala varınca ekmek almak İçin Hasan Amcanın verdiği parayı cebimden çıkarınca paranın eksik olduğunu farkettim. Parayı yolda düşürmüştüm. İki ekmek eksik alıp yola koyuldum. Acaba kızarsa, bir şey derse diye düşüne düşüne nihayet evin önüne geldi Hasan Amca kapıyı açınca ekmekleri verdim. Hasan Amca poşete bakınca ekmeklerin eksik olduğunu anladı. Ama bir şey demedi. Ben de o anda birden ekmek zamlanmış, bu kadar etti deyiverdim. Hasan Amca teşekkür etti ve eve doğru geçtim.

İçim içimi yiyordu. Keşke dürüst olup parayı kaybettiğimi söyleseydim. Yemek yerken annem halimden anlamış olacak ki seni üzen şey nedir diye sordu. Önce söylemesem de ısrarına daha fazla dayanamayıp söyledim. Parayı düşürdüğümü, Hasan Amcadan korktuğun içinde ekmeğe zam geldi yalanını söylediğimi anlattım. Annem yaptığım şeyin yanlış olduğunu şuna bana dürüst olduğun gibi ona da dürüst olmam gerektiğini söyledi. Ben de bir dahakine dürüst olacağım deyince annem henüz hiç bir şey için geç değil dedi. Ben de bunun üzerine annemin yaptığı baklavadan onlara da ikram etmek için alıp doğruca Hasan Amcalara gittim. Hasan Amca içeri buyur etti ve içeriye girdim. Olanları ona dürüstçe anlattım. Hasan amcada bana dürüst olduğum İçin teşekkür etti.

O gün o kadar mutlu ve huzurlu uyudum ki. Meğer dürüstlük insanı her zaman mutlu edermiş. O günden sonra ne olursa olsun kimseye yalan söylemedim.
Dayanışma İle İlgili Hikaye Örneği

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Adsız dedi ki:

    mükemel bir hikae bbbbayıldım

  2. BANE dedi ki:

    çOK GÜzelpp i hikaje