Bilgilendirici Metin Örneği

31.10.2021
1.182
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Bilgilendirici Metin Örneği

Bilgilendirici Metin Örneği

Bilgilendirici Metin Örneği

Bilgilendirici Metin Nedir: Bir konu hakkında, bilgi vermek, açıklama yapmak amacıyla yazılan metinlere denir. Genellikle nesnel cümleler kullanılır. Sayısal verilerden yararlanılır. Tanımlara rastlamak mümkündür. Şimdi isterseniz bir kaç tane bilgilendirici Metin Örneği verelim.

Futbol İle İlgili Bilgilendirici Metin Örneği

Futbol 12 kişilik iki takım arasında oynanan bir takım sporudur. İki takım futbol sahası olarak belirlenen alanda kalelere gol atmak sureti ile oynanır. Futbol sahasının, kale boyutlarının ve diğer alanların ölçüleri standarttır. Karşılıklı iki takım, pas, çalım, şut vurarak karşı kaleye gol atmaya çalışır. Rakip takım ise top kendisinde olmadığı durumda kalesini gol olmaması İçin korur. Kaleciler dışında topa elle müdahale mümkün değildir. Kalecilerde kendilerine ayrılan alanda topa elle müdahale eder.

Kağıt İle İlgili Bilgilendirici Metin Örneği

 

Yapılan arkeolojik kazılarda en eski kağıdın Çin’de bulunduğunu gösteriyor. İlk defa burada üretilen kağıt zamanla tüm dünyaya yayılmıştır. Kağıt kabukları soyulmuş ağaçların liflerinin suda bazı kimyasallar İle bekletilmesi ile oluşan hamur kıvamından üretilir. Dünyada kağıt ihracatının başını Çin ve ABD alır.

Altın İle İlgili Bilgilendirici Metin Örneği

Kimyasal elementi AU olan altın doğada nadir olarak bulunan bir elementtir. Bu yönünden dolayı dünya ekonomisine yön verir. Saf halde çıkarılan altın maden, yumuşaktır. Bu nedenle sertleştirmek amacıyla içerisine belli oranlarda farklı madenler katılır. Katılan madenlerin oranına göre altının ayarı belirlenir. Ayrıca farklı kimyasallar İle beyaz altın, Sarı altın, Yeşil altın, Kırmızı (pembe) altın üretilir. 

Düşünceyi Geliştirme Yolları Örnek

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.