Saygı İle İlgili Kompozisyon Örneği

20.01.2021
248
Okuma Süresi: 2 dakika
A+
A-
Saygı İle İlgili Kompozisyon Örneği

Bu yazımızda Saygı İle İlgili Kompozisyon Örneği yazacağız. Sizden ricamız ödevlerinizi yaparken bu yazı size fikir versin. Kendinizde eklemeler yapın.

Saygılı Olmak

Saygı sözlük anlamı  olarak büyüklere, yaşlılara, değeri yüksek olanlara, kutsal bilinen kimselere, şeylere karşı duyulan, sevgi ve çekinmeyle karışık bağlılık duygusudur. Ama saygı değerini bir tanım olarak bilmek yeterli değil. Tanımın içerisini doldurup yaşamımızda davranışa dönderdiğimizde saygı daha bir anlam taşır.

Saygı her ne kadar evrensel bir değer olsa da kültürümüzün yapı taşını oluşturur. Türk kültürü ve töresi saygı üzerine inşa edilmiştir. Saygıyı toplumun temeline oturtmuştur.  Saygı davranışları toplumdan topluma farklılık gösterir. Mesela bizim için büyüklerin yanında uzanmak saygısızlık olarak bilinirken başka ülkelerde bunda hiçbir saygısızlık yoktur. Saygı her alanda olmalı mesela insanın giyim kuşamına saygı duyulmalı, fikirlerine saygı duyulma, davranışlarına saygı duyulmalı. Saygının olduğu toplumlar daima daha da çok gelişir. Örneğin yedi kotara hükmeden Osmanlı Devleti farklı inançlara, düşüncelere saygı duyduğu İçin yüzlerce yıl ayakta kalmıştır.

Saygı kavramı zihnimizde bir tanım olarak kalmasın. Çevremizdeki insanlara, fikirlere, hayvanlara kısacası evreni paylaştığımız her şeye saygı duyalım. Herkes bize benzemek ya da bizim gibi düşünmek zorunda değil.

Dürüstlük İle İlgili Kompozisyon Örneği

Eklerin Yanlış Kullanılması Anlatım Bozukluğu Örneği

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.