Empati Kurmak İle İlgili Hikaye Örneği

11.01.2022
378
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Empati Kurmak İle İlgili Hikaye Örneği

Empati Kurmak İle İlgili Hikaye Örneği

Empati Kurmak İle İlgili Hikaye Örneği

En sevdiğim hafta hangisi diye soracak olsanız okulların açıldığı ilk hafta derdim. Arkadaşlarla kavuşma, okulu özleme ve daha da güzeli ders işlenmiyor. En sevdiğim haftalardan yine birinedeydim. Okullar açılmış, sabah büyük bir heyecan İle yarım yamalak kahvaltımı yapıp yola koyuldum. Annem bir yandan arkamdan bağırıyor bir yandan da elinde beslenme çantamı tutuyordu. Ben hiçbirine aldırış etmeden okula koştum. Onca zaman geçmişti. Okula vardığımda arkadaşlarımla kavuşmanın bende uyandırdığı o mutluluğu tarif edin deseniz heralde sözlerim o mutluluğu anlatmaya yetmezdi.

İlk teneffüs, ondan sonraki teneffüs, ondan da sonraki teneffüs doyasıya oyun oynadık. Meğer ne de çok özlemişiz birbirimizi. Saklambaç bitmeden, yakan topa geçiyor o da bitmeden istop oynuyorduk. Son ders olup da sınıfa girdiğimizde yeni bir öğretmen geldi. Bu sene buraya tayini çıkmış. O basit bir tanışma oyunu oynattı bize. O zaman birisinin daha yeni geldiğini farkettim. Mert adında bir çocuk. Meğerse ilk dersten beri bizim sınıftaymış. Oyuna öylesine dalmışız ki onu farkedemedim. O da halinden belli olacak ki çok üzgündü. Daha sonra yaptığımız hatanın farkına vardık. O gün eve geldiğimde hep bunu düşündüm. Gece olup da başımı yatağa koyduğumda kendimi onun yerine koydum. Çok üzüleceğimi o an farkettim. Empati kurunca yaptığımız hatayı farkettim.

Sabah okula giderken ilk iş olarak yeni gelen arkadaşımızın evine uğradım. Beni görünce çok şaşırdı. Onu da alıp okula gittim. Arkadaş gurubumla tekrardan tanıştırdım. O gün ilk teneffüsten son teneffüse kadar sınıfça hep birlikte oynadık. O kadar mutlu olduk ki.

 

https://www.ornegi.net/2022/01/sevgi-ile-ilgili-fabl-ornegi.html

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.