Yeni Yıl İle İlgili Hikaye Örneği

28.12.2023
86
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Yeni Yıl İle İlgili Hikaye Örneği

Bu yazımızda yeni yılda geçen Yeni Yıl İle İlgili Hikaye Örneği hazırladık. Size fikir vermesi açısından önemli buluyoruz.

Hikaye Örneği

Ömer Sivas’ın küçük bir kasabasında yaşıyordu. Üçüncü sınıfa gitmesine rağmen çok çelimsiz olduğu için herkesin onun birinci sınıfa gittiğini düşünüyordu. Hatta ısrarla üçüncü sınıfa gittiğini söylese bile insanlar gülüp geçiyor, ona inanmıyordu.

Ömer bir gün okuldan gelirken bir gazete sayfası gördü. Canı çok sıkkın olduğundan gazeteyi alıp şöyle bir göz attı. Bir haber çok dikkatini çekmişti. İnsanlar yeni yıla nasıl girerlerse öyle devam ederlermiş. Eve gidene kadar bu haber kafasının içerisinde döndü durdu.  Yeni yıla üç gün vardı. Ömer madem öyle ben de yeni yıla güzel girmeliyim dedi. Annesinden izin alıp dışarı çıktı. Marketin yakınlarında beklemeye başladı. Marketten çıkan yaşlı insanlar görünce onların eşyalarını evlerine taşımaya başladı. Bir kişi, iki kişi, üç kişi derken tam on kişiye yardım etmiş oldu. Ertesi gün olduğunda ise evden ve komşularından topladığı bayat ekmek ve yiyecek atıklarını alarak mahallenin sokak kedilerini, köpekleri ve kuşları besledi.  Yılın son gününde ise evde annesine sürekli yardım etti. Annesinin yaptığı her işe koşturdu.

Akşam olduğunda yatmadan önce güzelce dua etti. İnsanlara yardım etmenin verdiği mutluluk, hayvanlara gösterdiği şevkat ve merhamet, ailesine karşı sorumluluk sahibi olmasının da huzuru ile yeni yıla sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir şekilde girdi.

Umarım hikayemi beğenmişsinizdir.
Nezaket İle İlgili Hikaye Örneği

Dayanışma İle İlgili Hikaye Örneği

www.degerler.net www.egitimdedegerler.com galiphatip@gmail.com
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.