Çalışmakla İlgili Hikaye Örneği

03.09.2020
582
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Çalışmakla İlgili Hikaye Örneği

Çalışmakla İlgili Hikaye Örneği

Hasan yaz tatillerinde dedesinin yanına köye giderdi. Orda gezer, arkadaşları ile oyun oynardı. Bu yazda okulların kapanması ile Hasan’ların evinde bir hazırlık telaşı başladı. Valizlerine eşyalar konuldu. Oyun oynayacağı zaman giyeceği kıyafetler, gezerken giyeceği kıyafetler, akşam serin olursa diye hırka ve daha bir çok şey. Bu sene annesi Hasan’ın valizine eski elbiselerinden de koydu. Çalışırken giyersin dedi. Hasan’ın yüzü birden düştü. Ben çalışmayı sevmiyorum dedi. Ama yapacak bir şey olmadığını kendisi de biliyordu. Dedesi bu yıl çok hastalandı. Ve hala da hasta. Bu yüzden onun tarla ve bahçe işlerinde yardıma ihtiyacı vardı.

Hasan otobüse bindi ve köyün yolunu tuttu. Toprak yollar ve ağaçların arasında geçen uzun bir yolculuktan sonra nihayet köye vardı. Geçen yazdan beri hiç gelmemişti. Ne kadar çok özlediğini farketti. Hemen dedesinin evini tuttu. Babaannesi ve dedesi onu büyük bir sevinçle karşıladı. Dedesi Hasan’a kocaman delikanlı olmuşsun dedi. Hasan ise biraz havalara girdi.

Hasan onları görür görmez farketti. Bir yılda çok değişmişlerdi. Hastalık ve yaşlılık onları iyice yıpratmıştı. Hem kendisi de artık o çocuk Hasan değildi. Artık liseye gidiyordu. O gün Odasına yerleşti, bir güzel dinlendi. Arkadaşlarıyla buluştu. Ertesi gün sabah erkenden kalktı ve dedesi ile birlikte tarlaya gitti. Öğleye kadar sıcağın altında çalıştılar. Öğlen tarlada azıklarını yedikten sonra tekrar çalışmaya koyuldular. Hasan dedesi yorulmasın diye her yere koşuyor, her işin ucundan tutuyordu. Akşam olduğunda yorgun ve bitkin bir halde yatağına yattı. Günler bu şekilde devam etti. Hasan her ne kadar yorulsa da asla durumundan şikayet etmedi. Çünkü hem başkasına yardım ediyordu hem de çalışmak artık onun için eğlenceli bir hale dönüşmüştü.

Yaz bitti okulların açılmasına yakın Hasan dedesi ve babaannesi ile vedalaştı. Arabaya bindiğinde çok üzgündü onlardan ayrılacağı için. Ama bir o kadar da mutlu ve gururluydu. Elinden geldiğince çalışıp çabalamıştı. Meğerse insanı mutlu eden şeylerden bellide en önemlisi çalışmakmış. Bu yaz Hasan bunun değerini anladı.

Hikaye Örneği

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.