Nezaket İle İlgili Hikaye Örneği

26.10.2023
821
Okuma Süresi: 2 dakika
A+
A-
Nezaket İle İlgili Hikaye Örneği

Nezaketli olmak, nazik olmak ile alakalı olarak Nezaket İle İlgili Hikaye Örneği hazırladık. Bir öğrencinin okul yolunda farkettiği görgü kurallarına uyman bir davranışın yanlış olduğunu nezaket kuralları çerçevesinde çözmesini işledik

Nezaket Her İşi Çözer (Nezaket İle İlgili Hikaye Örneği)

Nida okulu ve okula gitmeyi çok severdi. Hafta sonu olduğunda pazartesi olmasını iple çeker, bir an önce okul açılsın diye dua ederdi. Güler yüzlü, arkadaşları ile paylaşmayı seven, iyi dostluklar kurardı.
Yine bir gün okula gitmek için mutlu bir şekilde evden çıktı. Okula yaklaşmışken, karşı sınıftan bir arkadaşının yere tükürdüğünü gördü. Önce onu uyarmak istedi, fakat onun da utanmasından, incinmesinden çekindi. Nezaket böyle bir şeydi. Yaptığı davranış yanlıştı ama uygun bir şekilde onu uyarmazsa kendisi de nezaketsizlik yapabilirdi. Okula geldiği zaman bu durumu öğretmeni ile paylaşmaya karar verdi. Teneffüs olduğunda öğretmene durumu, yaşananları anlattı. Öğretmeni ise çok güzel bir karar aldığını söyledi. Çünkü insanları uyarırken onların kalplerini kırarsak, bir yanlışı başka bir yanlışla örtmüş oluruz dedi.
Ertesi gün okulda bir program olduğunu öğrendik. Program nezaket ve görgü kuralları ile alakalıydı. Eğitici videolar, çizgi filmler izledik. Görgü kurallarından bahsederken hepimiz yaptığımız yanlışların farkına vardık.
O gün benim için özel bir gün olmuştu. Hem nezaket ve görgü kurallarını öğrendik hem de ani karar vermeyip olayı nezaket içerisinde çözmüştüm.

www.degerler.net www.egitimdedegerler.com galiphatip@gmail.com
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.