1. Kişi Ağızdan Anlatım Hikaye Örneği

10.10.2021
1.829
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
1. Kişi Ağızdan Anlatım Hikaye Örneği

1. Kişi Ağızdan Anlatım Hikaye Örneği

1. Kişi Ağızdan Anlatım Hikaye Örneği

Birincil ağızdan anlatımda olay anlatıcının ya başından geçer ya da anlatıcı şahit olur. Şimdi isterseniz 1. Ağızdan anlatım hikaye Örneği yazalım.

O sabah uyandığımda başıma neler geleceğini bilmiyordum. Her zaman olduğu gibi üzerimi giyinip kahvaltımı yaptıktan sonra okula gitmek için evden çıktım. İlerideki bahçe duvarının hemen yanındaki ağacın altından bisikletimi aldım. Bisiklet ile mahallenin sokaklarından geçip evimize dört kilometre uzakta olan okuluma gitmek için yola koyuldum.

Yaklaşık olarak yolun yarısına yaklaşmışken bir bir ses duydum. Ses tekrar etmeye başlıyordu. Bu ses ne, ses nereden geliyor? Gibi soruları kendi kendime sorarken aslında sesin bisikletimden geldiğini farkettim. Yavaşlayıp durduğumda baktım ki ne göreyim tekerin jantı eğilmiş. Bu şekilde okula gitmem mümkün değildi. Okulu da çoktan geçmiştim. Yolun kenarında öylece ne yapacağımı düşünürken bir araç bana yaklaştı. Arkasında küçük bir teknesi vardı. Yardıma ihtiyacım olduğunu farketti ve bana istersem gideceğim yere bırakabileceğini söyledi. Annemin tanımadığın kişiler ile asla bir yere gitme, tanımadığın kişilerin arabasına asla binme uyarılarına rağmen bisikletimle beraber aracın teknesine bindim. Bir süre gittikten sonra aracın farklı bir yöne doğru döndüğünü farkettim. Az da olsa içimde yer alan tedirginlik giderek daha da artttı. Gittikçe okuldan uzaklaşıyorduk. Adama bağırsam da çağırsam da umursamıyordu. Ben de bu araçtan kurtulmam gerektiğini anladım. Önce araçtan atlamak istedim. Fakat araç çok hızlı gidiyordu. İleride bir tren geçiti gördüm. Ordan geçerken mutlaka yavaşlayacaktı. Öylede oldu o yavaşlayınca ben de kendimi araçtan attım. O daha ne olduğunu anlamadan var gücümle kaçmaya başladım. Bir süre koştuktan sonra ileride trafik polislerini gördüm. Yaşadıklarımı onlara anlattım ve beni eve bırakmaları İçin onlardan yardım istedim. Onlarda beni en kısa sürede evime bıraktılar. Adam bisikletimi yol kenarında bir yere atıp çoktan kaçmıştı.

O günden sonra her ne olursa olsun bir daha tanımadığım kişilerin araçlarına binmedim. Benim için unutulmaz bir ders olmuştu.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.