Çanakkale İle İlgili Hikaye Örneği

12.03.2021
89
Okuma Süresi: 2 dakika
A+
A-
Çanakkale İle İlgili Hikaye Örneği

Bu yazımızda Çanakkale İle İlgili Hikaye Örneği paylaşacağız sizinle. Ödevlerinizi yaparken bu yazı size fikir versin. Sizden ricamız birebir aynısını yazmayın. Kendi duygularınızı da ekleyin.

Dedem ve Çanakkale

Ne zaman 18 Mart gelse önce şehitlerimiz sonra da  dedem aklıma gelir. Çocukluk yıllarımızda dedem amcamın çocukları Halil, Mustafa, Okan ve beni dizinin dibine oturtur ve  bizlere o yılları, Çanakkale yıllarını anlatırdı. Ona da babası anlatmış. Dedemin babası Çanakkale gaziymiş. Yıllarca cephelerde savaşmış.

Dedem bize o yılları anlatırken çok heyecanlanırdı.her haliyle çok gururlu olduğu besbelliydi. Bizler de onu can kulağı ile dinlerdik. Zamanın nasıl geçtiğini bir türlü anlamazdık. Mustafa Kemal’i anlatırken gözleri dolardı. Çanakkale cephesinde yaşananlar, ölümler, yıkımlar… Bizlere her zaman nasihatte bulunurdu.

Çanakkale savaşlarında cephelerdeki askerlerin mektuplarını okurdu bizlere. Mustafa Kemal’in anılarından bahsederdi. Dedem her yıl mutlaka Çanakkale’ye gider geçmişi anardı. Şimdi biz de ne zaman amca oğulları İle toplansak birbirimize o yılları anlatır kah hüzünlenir kah gururlanırız. Dedemin bize anlattığı anıları şimdi bizde çocuklarımıza anlatıyoruz. Çanakkale ruhu nesilden nesile aktarılacaktır.

3. Ağızdan Anlatım İle İlgili Hikaye Örneği

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.