Barış İçinde Yaşamak Konulu Olay Yazısı Örneği

13.09.2022
140
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Barış İçinde Yaşamak Konulu Olay Yazısı Örneği

 

Olay yazılarıdeyince aklımıza hikaye, masal, roman gibi türler gelir. Biz de bu yazımızda Barış İçinde Yaşamak Konulu Olay Yazısı Örneği hazırladık. Eminim siz daha güzellerini yazarsınız. Bu olay yazısı örneği size fikir versin.

Olay Yazısı Örneği

Çok uzak bir ülkede iki köy varmış. Bu iki köyü birbirinden bir ırmak ayırırmış. Zaman içerisinde büyüyen köyler sınırlarını genişleterek ırmağın olduğu yere kadar gelmişler. O zamana kadar her şey yolunda gidiyormuş. Köylülerden birisi ırmağın tam kenarına ev yapmaya başlayınca iki köy arasında huzursuzluk çıkmış. İki köy de ırmağın kendilerine ait olduğunu iddia ediyormuş. Bu huzursuzluk bir süre sonra kavgaya sebep olmuş. İki köy artık öyle bir hale gelmiş ki ne birbirlerine selam veriyor ne de ortak bir yer gidiyorlarmış. Günlük kavga dövüş eksik olmazmış.

Aradan uzun bir zaman geçmiş. Köyle çok büyümüş. Bu köyler arasındaki kavga ve kin her geçen gün daha da artmaya başlamış. Birgün Ahmet adında bir çocuk üniversite de okurken Hüseyin adında bir çocukla tanışmış. İyi arkadaş olmuşlar. Oradan, buradan konuşurken ikisinin de kavgalı olan köylerden oldukları ortaya çıkmış. Çok şaşırmışlar. İkisi de birbirini dost olarak çok seviyorlarmış. Oturup konuşmuşlar, aralarındaki kavganın çok saçma olduğunu, iki köyünde barışması gerektiğini düşünmüşler. Aileleri ile konuştuklarında aileleri bu duruma karşı çıkmışlar. Arkadaşlar bu kavganın bitmesi için çok uğraşmışlar. İki köyünde ileri gelenlerini toplamışlar ve bir fikir atmışlar ortaya. İki köy de çok büyümüş. Birleşirsek, barışırsak tek köy olabiliriz. Hem böylece kasaba olur daha çok imkana sahip oluruz demişler. Bu fikir köyün büyüklerinin hoşuna gitmiş. İki köy Ahmet ve Hüseyin sayesinde birleşmişler. Aradan akan ırmak üzerine çok güzel piknik alanları kurmuşlar. Bir süre sonra da kasaba olmuşlar. Yıllardır süren kavga yerini barış ve huzura bırakmış.

 

Olay: İki köyün ırmak İçin kavgası ve daha sonra barışması.

Kişiler:Ahmet, Hüseyin, Köylüler

Yer: Köy

Zaman:Eski zamanlarda

Site içerisinde daha bir çok şeyin örneği bulunmaktadır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.