Televizyon Bağımlılığı İle İlgili Hikaye Örneği

02.08.2022
213
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Televizyon Bağımlılığı İle İlgili Hikaye Örneği

Bu yazımızda  Televizyon Bağımlılığı İle İlgili Hikaye Örneği paylaşacağız. Hikayeden hepimizin çıkarması gereken güzel dersler var.

Televizyon Bağımlılığı İle İlgili Hikaye

Zeynep okula gitmeyi çok seviyordu. Derslerinde de çok başarılıydı. Odeerini günü gününe yapardı. Okul içinde ve dışında tüm sorumluluklarını yerine getirirdi.

Bir gün Zeynep’in akrabaları yatılı misafir olarak zeyneplere geldi. Akrabalarının Eren adında bir çocuğu vardı. Bu çocuk pek yaramaz değildi fakat televizyonun başından hiç kalkmazdı. Sabah kahvaltısını televizyonun karşısında yer akşama kadar hiç televizyonu kapatmazdı. Zeynep’in pek fazla televizyon izleme alışkanlığı yoktu. Izlediği iki çizgi film dışında çizgi film izlemezdi. Eren’le dışarıda oyun oynamak istese de Eren bir türlü televizyonun başından kalkıp onunla dışarıya gelmezdi. Birkaç gün sonra Zeynep de Eren’le birlikte televizyon izlemeye başladı. Daha önce hiç izlemediği çizgi filmler ona çok güzel geliyordu. Okuldan gelir gelmez hemen Eren’in yanına gidip onunla beraber çizgi film izlemeye başladı. Bir hafta sonra öğretmene anne ve babasına okula çağırdı. Anne babası okuldan geldiklerinde Zeynep heyecala öğretmenin ne söylediğini sordu. Meğerse Zeynep Bir haftadır hiçbir ödevini yapıyormuş. Öğretmeni Zeynep gibi başarılı bir öğrencinin ödevlerini yapmamasına çok üzülmüş. Bunun üzerine Zeynep anne ve babasından özür dilemiş. Televizyon izlemeyi abarttığını ödevlerini ve sorumluluklarını Sırf bu yüzden yerine getiremediği için pişman olduğunu söyledi.

Eren ve ailesi misafirliklerini bitirerek kendi şehirlerine döndüler. Aradan bir yıl kadar geçmişti ki tekrardan erengil geldi. Eren’in gözünde gözlükleri vardı, meğerse çok televizyon izlediği için gözleri bozulmuştu. Eren eskisi gibi çok fazla televizyonda izlemiyordu artık. Zeynep ile birlikte dışarı çıkıp güzel oyunlar oynadılar. Eren de Zeynep de artık Televizyon bağımlısı değillerdi.

Sitemizde bir çok hikaye örneği yer almaktadır. Sizemize sizleri yine bekleriz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.