Arkadaşlık İle İlgili Masal Örneği

07.06.2021
202
Okuma Süresi: 4 dakika
A+
A-
Arkadaşlık İle İlgili Masal Örneği

Bu yazımızda Arkadaşlık İle  İlgili Masal Örneği hakkında bir öykü hazırladık. Size fikir vermesi açısından önemli.

Arkadaşım

Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, sen annenin beşiğinde Tıngıroğlu mıngır sallanırken uzak bir diyarda iki arkadaş yaşarmış. Beraber oyunlar oynar, beraber yemek yer beraber uyurlarmış. Aynı kardeş gibilermiş.

Günlerden bir gün bu iki arkadaşın yaşadığı köye yaşlı bir kadın gelmiş. Bu yaşlı kadına acıyan köylüler ona eski bir evi tamir edip, kalması İçin vermişler. Bu iki arkadaşta evin tamirinde çalışmışlar. İş bitince ustaları bu kardeşlere paralarını eşit miktarda vermiş ve yaşlı kadına evlerini vermişler. Ustaları hemen eşyaları toplayıp gitmiş. İki arkadaş ise kazandıkları paraya bakarak mutlu oluyorlarmış. Bunları gören yaşlı kadın arkadaşlardan uzun boylu olan Tatu’yu çağırmış. Bir şey soracağım demiş. Onu övmüş, övmüş bitirememiş. Ben sizi izledim aslında sen arkadaşından çok çalıştın fakat o fazla çalışmamasına rağmen senle aynı parayı alıyor demiş. Tatu bu duruma aldırış etmeden oradan uzaklaşmış. Gece olup da başını yastığa koyunca yaşlı kadının sözleri aklına gelmiş. Bu sözden ziyade Tatu’nun zihnini bulandıran bir zehirli sözmüş. Öyle de olmuş sabah olur olmaz arkadaşını da beklemeden ustasının yanına koşmuş.

Kendisinin daha çok çalışmasına rağmen Matu ile aynı parayı almasının haksızlık olduğunu söylemiş ve bir daha çalışmayacağını söyleyerek oradan ayrılmış. Aslında sen az çalıştın, ben çok çalıştım diye bir şey yokmuş. İkisi de aynı çalışırmış. Fakat yaşlı kadın bir kere onu zehirli sözleri ile zehirlemiş. Ustası ve Matu çalışmaya devam etmiş. Tatu ise artık işe gelmiyor evde yatıyormuş. Gel zaman git zaman derken Matu usta olmuş, Anka kuşunun da yardımıyla işinde en iyisi olup ta uzak diyarlardan bile aranan bir usta haline gelmiş. Çok para kazanmış ve Zengin olmuş. Fakat mutlu değilmiş kardeşi gibi sevdiği Tatu ile küslermiş. Aradan zaman geçince yaşlı kadının bir cadı olduğunu öğrenmiş Matu. Hemen durumu Tatu ya anlatmış. İkiside birbirinden özür dilemiş ve hemen barışmışlar. Her ne olursa olsun bir daha hiçbir şeyin arkadaşlıklarına zarar vermemesi için sözleşmişler.

Gökten üç elma düşmüş. Birisi bu masalı yazana, birisi bu masalı okuyana, birisinde tüm çocuklara armağan olsun.

Sitemizde bir çok konu ile alakalı öykü, masal örneği yer almaktadır. Onlardan da faydalanabilirsiniz.

Dayanışma İle İlgili Hikaye Örneği

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.