Yardımlaşma İle İlgili Masal Örneği

24.01.2021
544
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Yardımlaşma İle İlgili Masal Örneği

Bu yazımızda Yardımlaşma İle İlgili Masal Örneği sunacağız. Sizlerden ricamız ödevlerinizi yaparken yazıyı olduğu gibi almayın. Yazı size fikir versin. Mutlaka kendiniz yazıya bir şeyler ekleyin. Şimdi masala geçelim.

Yardımlaşma Masalı

Bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde kalbur saman içinde pireler berber iken develer tellal iken sen annenin beşinde tıngır mıngır uyurken bir ormanda yalnız bir kuş yaşarmış. Bu kuşun hiç arkadaşı yokmuş. Tek başına oynar, avlanır sonrada yuvasına dönermiş.

Günlerden bir gün can sıkıntısı İle uçarken aşağıda, ağaçların altında bir tavşan görmüş. Tavşan telaşlı telaşlı etrafına baktığını farkeden küçük kuş yere doğru süzülerek tavşanın yanına indi. Hayırdır tavşan kardeş bir sıkıntın mı var dedi. Tavşan ise yavrusunun birisini kaybettiğini söyledi. Bunun üzerine kuş havalandı ve tepeden tüm ormanı taradı. Nihayet tavşanın yavrusunun yerini buldu. Hemen yavrunun yanına gitti. Küçük yavru öylesine korkmuştu ki. Kuşu takip ederek anne tavşanın yanına geldiler. Anne tavşan sevinçten havalara uçuyordu. Bu iyiliğini hiç unutmayacağım. Bana çok büyük bir iyilik yaptın dedi. Kuş hiç arkadaşı olmadığı İçin tavşanın sözleri ona öylesine güzel bir etki etmişti ki.

O günden sonra kuş ve tavşan çok iyi arkadaş oldular. Birlikten kuvvet doğup deyip her işi birlikte yaptılar. Birbirlerine daima yardım ettiler.

Gökten üç elma düşmüş. Birisi bu masalı okuyana, birisi bu masalı yazana birisi de tavşan ve kuşa.

Saygı İle İlgili hikaye

Türkiye Konulu Akrostiş Şiir Örneği

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.