Yardımlaşmak İle İlgili Masal Örneği

26.07.2022
55
Okuma Süresi: 6 dakika
A+
A-
Yardımlaşmak İle İlgili Masal Örneği

Bu Yazımızda Yardımlaşmak İle İlgili Masal Örneği hazırladık sizlere. Yazımızdaki yardımlaşmak ile ilgili masalları umarım çok beğenirsiniz.

 

Yardımsever Balık

Varmış bir yokmuş evvel zaman içinde kalbur saman içinde pireler berber iken develer tellal diken çok uzaklarda kendi halinde yaşayan bir balık varmış.

Bu balık gününü gölde yüzerek geçirirmiş. Bir bakmışsınız gölün bir ucunda Bir de bakmışsınız ki gölün diğer ucunda. Hiç yerinde durmazmış. Çok yaramaz bir balık değilmiş ama gölde gezmeyi çok severmiş. Yine bir gün gölde gezerken gölün kenarına üzerinde çizgiler olan bir hayvan geldiğini görmüş. Daha önce hiç böyle bir hayvan görmemiş. Yüzerek kıyıya doğru yaklaşmış ve sudan kafasını çıkararak sizi pek tanıyamadım demiş daha önce hiç görmemiştim kimsiniz diye sormuş. Bunun üzerine gölün kenarındaki hayvan gülerek bana zebra derler demiş. Seni gördüğüm iyi oldu balık demiş. Biraz önce oyun oynadığım oyuncak Göle düştü onu bana getirir misin ben yüzme bilmediğim için suya giremiyorum demiş. Bunun üzerine balık hemen yüzerek gitmiş ve zebranın oyuncağını sudan alıp kenara getirmiş. Küçük zebra balığın bu yardımından sonra onunla dost olmuş.

Zebra az gitmiş uz gitmiş dere tepe düz gitmiş, diyar  diyar gezmiş. Aradan uzun bir zaman geçtikten sonra tekrardan gölün yanına gelmiş. O sırada bağırma sesleri duymuş. Bir zamanlar onun oyuncağını sudan kurtarıp ona getiren, yardım eden balık suda çırpınıyormuş. Zebra hemen balığa doğru dönüp ne olduğunu sormuş. Balık ise bir Ağa takıldığını ve kurtulamadığını söylemiş. Bunun üzerine zebra suya giremediğinden ileride kocaman bir ağaç dalı bulmuş. Ağaç dalını balığın takılı olduğu ağı tutarak kenara çekmiş. Ve balığa yardım ederek onu kurtarmış.

Masalimiz  da burada bitmiş. Gökten üç elma Düşmüş biri bu masalı okuyana birisi yazana ve birisi de tüm yardım edenlere.

Simdi başka bir örneklere de bakalım isterseniz yardımlaşmak ile ilgili bu masal örneğimasal örneği de bir ormanda geçsin isterseniz.

Ormanda Yardımlaşmak

Bir varmış Bir yokmuş evvel zaman içinde kalbur saman içinde pireler berber iken büyük bir orman varmış. Bu ormanda bütün canlılar huzur içerisinde yasarlarmis. Günlerden bir gün ormanda büyük bir fırtına çıkmış. Fırtına öylesine şiddetliymiş ki ağaçları kökünden sökmüş hayvanların yuvalarını yıkmış karşı kıyıya geçmek için kurdukları köprüyü devirmiş. Rüzgarla beraber yağan yağmur dereyi taşırmış ve tüm hayvanlar korku içinde yağmurun ve rüzgarın dinmesini beklemiş. Bazı hayvanlar sert sularına kapılan arkadaşlarına yardım edip kurtarmış. Bazı hayvanlar ise yuvasında mahsur kalan hayvanlara alıp ormanın yanındaki mağaraya güvenli yere götürmüş. Sabah olduğunda akşamki yaşananlar daha da belli olmuş. Orman darmadağın olmuş hayvanların evlerini sular basmış ve birçok yuva yıkılmış. Hayvanlar güvenli yerden ormana geldiklerinde gördükleri manzara onları çok üzmüş. Tüm hayvanlar kendi yuvalarının başlarına gitmiş. Ağaç kökünden söküldüğü için küçük sincabın yuvası darmadağın olmuş. Aslanın yattığı yer dağılmış. Leyleğin evi yıkılmış. Kaplumbağanın yapmış olduğu o güzel bahçe darmadağın olmuş. Herkes üzgün bir şekilde evlerini ve bahçelerini n halini izlerken içlerinden tavşan çıkmış ve hiçbirimize bir şey olmadı. Tekrardan birbirimize yardım ederek evlerimizi bahçelerimizi çok rahat eski haline getirebiliriz demiş. Ormandaki diğer hayvanlar tavşanım bu önerisiyle mutlu olmuşlar. El birliği ile önce sincabın evini yapmışlar. Daha sonra aslanın yuvasını yapmışlar. Böyle böyle tüm hayvanlar yardımlaşma sayesinde fazla yorulmadan ve eğlenerek birbirlerini yuvasını tekrardan inşa etmiştir. Tavşanın bir ortaya atmış olduğu yardımlaşma fikrinden sonra ormandaki evleri eskisinden daha güzel olmuş. Ve tüm hayvanlar ormanda mutlu ve huzurlu yaşamıştır. Gökten üç elma düşmüş birisi bu masalı yazana birisi dinleyene birisi de yardımlaşmayı seven çocuklara.

Masal örneği ni umarım sevmissinizdir. Bu masal örneklerinden ilham alarak sizlerde eminim güzel masallar yazarsınız.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.