Halime Çavuş İle İlgili Sunu Slayt Örneği İndir

14.10.2022
125
Okuma Süresi: 2 dakika
A+
A-
Halime Çavuş İle İlgili Sunu Slayt Örneği İndir

Bu yazımızda Halime Çavuş İle İlgili Sunu Slayt Örneği İndir hazırladık. Kurtuluş savaşının simge isimlerinden olan Halime Çavuş ile ilgili görsel ve kısa bilgilendirici Yazı örneğini aşağıdaki indirme butonuna tıklayarak kolayca indirebilir. Powerpoint Point ya da Keynote gibi programlarda açıp düzenleme yapabilirsiniz. Şimdiden iyi çalışmalar.

Halime Çavuş Kimdir Hakkında Kısa Bilgi

Milli Mücadele döneminin sembol isimlerinden, kadın kahramanlarından birisidir. Kastamonulu’dur.  İlli mücadele yıllarında askere gidip cephede düşman savaşmak İçin saçlarını kazıtarak erkek kılığına girmişti. Adını Halim olarak tanıtmıştır.
Cephelere diğer silah arkadaşları İle birlikte cephane taşımakla görevlidir. Yine böyle bir görev esnasında açılan ateş sonucunda ayağından yaralanmış ve sakat kalarak Gazi olmuştur. Askerlik yıllarında Mustafa Kemal İle tanışan bu koca yürekli insan savaş bitikten sonra başarıları ve kahramanlığı İçin ödüllendirilmiştir. Halime Çavuş tüm dünyaya mevzu bahis vatan olunca kadın erkek demeden nasıl da vatanın korunacağını göstermiştir. Adı bir çok yerde yaşatılan ve birçok kitaba konu olan Halime çavuşu rahmetle yad ediyoruz.
Site içerisinde daha bir çok şeyin örneğini bulmak mümkündür. Ayrıca diğer bir sitemiz de de Şerife Bacı İle İlgili Slayt Örneği yer almaktadır. Buraya tıklayarak o yazıya da ulaşabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.