İyilik İle İlgili Masal Örneği

24.12.2021
65
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
İyilik İle İlgili Masal Örneği

İyilik İle İlgili Masal Örneği

İyilik İle İlgili Masal Örneği

Bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde kalbur saman içinde pireler berber iken develer tellal iken sen annenin beşinde tıngır mıngır uyurken Uzak bir diyarda bir ormanda bir Aslan yaşarmış. Ormanlar kralı olan bu Aslan çok acıkmış. Sağa bakmış bir şey yok sola bakmış bir şey yok. O da ormanda biraz dolaşmaya başlamış. Çok yorulan Aslan bir ağacın gölgesinde dinlenmek için uzanmış. Tam uykuya dalmış ki birden üzerinde bir şeyin gezdiğini farketmiş. Pençesini attığı gibi küçük fareyi yakalamış. Fare öylesine korkmuş ki önce kekelemeye başlamış. Aslan tam onu yiyecekken. Fare ona yalvarmaya başlamış.

-Ne olursun Aslan kardeş beni yeme. Ben küçük bir fareyim. Hem gün gelir sana yardımım dokunur demiş.

Bunu duyan Arslan gülmeye başlamış.

-Senin gibi küçük bir farenin bana ne iyiliği olabilir ki, demiş.

Bir kahkaha atmış biraz da küçümsemiş fareyi. Ona bir iyilik yapıp affetmiş onu. Fare de oradan hemen uzaklaşmış.

Gel zaman git zaman derken küçük fare ormanda gezintiye çıkmış. Yardım çığlığı içerisinde kükremeler duymuş. Biraz korksa da sesin olduğu yere doğru gitmeye başlamış. Bir de ne görsün az ileride bir avcının tuzağındayken düşmüş bir Aslan. Daha yakına geldiğinde bu aslanın kendisini bırakan, ona iyilik yapan Aslan olduğunu farketmiş. Az ileri de avcılar duruyormuş. Fare hemen avcılara görünmeden aslanın olduğu yere gitmiş. Başlamış ağı kemirmeye. Bir süre sonra aslanı oradan kurtarmış. Fare aslana dönerek şunu demiş:

– Gördün mü hiçbir iyilik karşılıksız kalmaz. Aslanla fare daha sonra çok iyi dost olmuşlar. Her zaman birbirlerine iyilik etmişler.

 

 

https://www.ornegi.net/2021/01/yardmlasma-ile-ilgili-masal-ornegi.html

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.