Paylaşmak İle İlgili Masal Örneği

16.05.2022
111
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Paylaşmak İle İlgili Masal Örneği

Paylaşmak İle İlgili Masal Örneği

Paylaşmak İle İlgili Masal Örneği

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde çok uzak bir diyarda yaşlı bir adam yaşarmış. Bu adam küçük evinde yaşar, daima başka insanlara yardım edermiş. Öyle ki başkaları yardıma çağırdığında kendi işlerini bile yarım bırakır, onların yardımlarına  koşarmış.

Bu durumu farkeden kurnaz tilki diğer arkadaşı ile plan yapmış. Tilkinin arkadaşı bu yaşlı adamın yanına gelerek ondan yardım istemiş. Yaşlı adam da işlerini bir kenara bırakıp onun peşinden ormana gitmiş. Az gitmiş uz gitmiş dere tepe düz gitmiş ama adam hala nereye gideceklerini bilmiyormuş. Tilkiye ayıp olmasın diye soramıyormuş. Bu sırada diğer tilki de yaşlı adamın evine gelmiş. Kümesin kapısı açıkmış. İyi bir ziyafet çekmek için içeriye girdiğinde tavukların içeride olmadığını görmüş. Tam dışarıya çıkacakken tilkinin kürkü kümesin kapısında asılı duran çiviye takılmış. Tilki ne yöne hareket etse canı çok acıyormuş. Bir türlü kurtulamamış. Diğer tilki de bu tilkiye zaman kazandırmak için yaşlı adamı dolandırıp duruyormuş.

Aradan uzunca bir zaman geçmiş tilki susuzlukla açlıktan bitap olmuş. O sırada yaşlı adamın çiftliğe geldiğini görmüş. Yaşlı adam tilkiyi kümesin kapısında takılı olduğunu görünce her şeyi anlamış. Çok sinirlenmiş. Tilki de bir şey yapacak diye çok korkuyormuş, bir yere de kaçamıyormuş. Yaşlı adam her şeye rağmen tilkiye yardım etmiş. Onu bulunduğu yerden kurtarmış. bir güzel karnını doyurmuş. Ona bir de azık yapıp göndermiş. Tilki daha fazla dayanamamış ve sormuş. Benim planım senin tavuklarını yemekti. Sana zarar vermekti sen de bunu anlamana rağmen bana yardım ediyorsun yemeğini benimle paylaşıyorsun, neden diye sormuş. Yaşlı adam ise darda kalan kim olursa olsun yardım etmek gerekir. İhtiyacı olanla paylaşmak da güzeldir, demiş. Bunu duyan tilki yaşlı adamdan özür dileyip bir daha oraya gelmemek üzere yola çıkmış. Yolda acıkınca yaşlı adamın verdiği azığı açmış. içinden üç elma çıkmış. Biri bu masalı yazana, birisi okuyana birisi de tilkiyeymiş.

 

https://www.ornegi.net/2022/05/paylasmak-ile-ilgili-siir-ornegi.html?m=1

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.