Dede Korkut Hikayelerinden Esinlenerek Hikaye Yazınız

29.12.2023
4.037
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Dede Korkut Hikayelerinden Esinlenerek Hikaye Yazınız

Dede korkut hikayeleri hepimizin severek okuduğu eşsiz eserlerdir, biz de bu yazımızda Dede Korkut Hikayelerinden Esinlenerek Hikaye Yazınız sorusuna cevap aradık.

Dede Korkut’tan Esinlenerek Hikaye Örneği

Ço zaman önce, Oğuz boyunun destansı yiğit kahramanı Deli Dumrul, yine büyük bir maceranın içindeydi. Oğuzların hüküm sürdüğü topraklara, bir ejderha dadanmıştı. Bu ejderha, orada bulunan obaları  yok ediyor, otlakları yakıyordu. bu durum karşısında insanların korku dolu çığlıkları gökyüzünü adeta inletiyordu.

Daha fazla dayanamayan halk Deli Dumrul’a bir ulak yollayarak kendilerine yardım etmesini istedi. Deli Dumrul halkın bu isteğine kayıtsız kalmadı. Ben ki Azrail’e kafa tutmuş adamım ejderha bana ne yapabilir deyip ejderhayı yok etmek için yola düştü. Ejderha, her zamanki gibi kocaman kanatları ve alev püskürten ağzıyla çevreye korku salıyordu. Deli Dumrul’u , cesaretiyle ve akıllıca yaptığı planlarıyla biliniyordu. Ejderhanın olduğu yerde, halkın duaları ve destekleriyle, cesaret göstererek adım attı.

Ejderhayla karşılaştığı zaman, sırtında parlayan zırhı ve kudretli kılıcıyla hazırdı. Fakat Dumrul’un amacı yalnızca savaşmak değil, ejderha ile de konuşmaktı. Daha ilk gördüğünde Ejderhanın kalbindeki hüznü ve yalnızlığı hissetti. Senelerdir bir öfke ve korku içinde yaşayan ejderha, aslında sadece anlaşılmak istiyordu.

Deli Dumrul, cesaretini toplayıp ejderha ile konuştu, onun duygularını anladı. Ejderhanın kalbindeki acıları dinledi ve ona insanlarla barış içinde yaşaması için bir  fırsatı verdi. Ejderha, Dumrul’un içindeki iyilik, adalet ve merhameti gördü. Birlikte, ejderha insanlara zarar vermeden, ormanın derinliklerine geri çekildi.

Halk, Deli Dumrul’u bir kez daha kahraman ilan etti. Ejderha artık Oğuz obalarında bir efsane haline gelmişti. Dumrul’un gösterdiği anlayış, adalet ve barış, o günden sonra halkın belleğinde dünya durana  kadar yaşayacaktı.

Daha sonra Dedem Korkut gelerek toy kurdu, Deli Dumrul’u övdü. (Dede Korkut Hikayelerinden Esinlenerek Hikaye Yazınız)

Yeni Yıl İle İlgili Hikaye Örneği

Nezaket İle İlgili Hikaye Örneği

 

www.degerler.net www.egitimdedegerler.com galiphatip@gmail.com
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.