Tartışmacı Anlatım Örnekleri

26.10.2021
53
Okuma Süresi: 2 dakika
A+
A-
Tartışmacı Anlatım Örnekleri

Tartışmacı Anlatım Örnekleri

Tartışmacı Anlatım Örnekleri

Bir düşünce ya da yargının doğru olmadığını anlatmak amacıyla kullanılır. Burada amaç okuyucunun fikrini değiştirmektir. Bir görüş başka bir görüşe karşı savunulur. Şimdi isterseniz tartışmacı anlatım ile alakalı örneklere bakalım.

Sanat sanat için yapılmış. Size de saçma gelmiyor mu? Faydası olmayan size bir katkı sağlamayan şey ya sırf sanat olduğu için mi değer vermeliyiz. Aslını sorarsanız sanat sanat için değil aksine toplum için yapılır. (Burada başkaları tarafından savunulan bir görüşün aksi savunulmuştur. Ve okuyucunun da kendi gibi düşünmesi için yönlendirme yapılmıştır.)

Tarihi olayları irdelerken o dönemin şartlarını göz önüne almak gerekir. Buna kimsenin itirazı yoktur. Ama hangi yüzyılda olursa olsun insanın yine aynı duygulara sahip olduğunu kim inkar edebilir ki. O yüzden tarihi sadece boşluk dönemin şartlarına göre değil kişinin ruhsal durumuna göre de irdelemek gerekir. Böyle yaparsanız gerçek tarihçi olursunuz.

 

 

Matematiğin her şeyden daha önemli olduğunu söylüyorlar. Peki sadece ben mi buna inanmıyorum. Oysaki o felsefe olmasaydı o diğer bilim dalları olabilir miydi? Bugün bu gerçeği görmezden gelip matematik, bilime yön verdi demek ne kadar doğru.

İkilemelerin Yazımı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.