Öyküleyici Anlatım Örneği

27.10.2021
86
Okuma Süresi: 2 dakika
A+
A-
Öyküleyici Anlatım Örneği

Öyküleyici Anlatım Örneği

Öyküleyici Anlatım Örneği

Olaya dayalı bir anlatımdır. Kahraman ya da kahramanların bir zaman ve mekanda yaşadıkları anlatılır. Şimdi isterseniz konunun daha da iyi anlaşılması için öyküleyici anlatım örnekleri verelim.

O sabah hızlı bir şekilde evden çıktım. Ders zilinin çalmasına 10 dakika vardı. Tam okulun köşesine varmıştım ki uzaktan zilin çaldığını duydum. Bugün de geç kalmıştım, eminim müdür bey kapının önünde beni bekliyordur. Bugün hangi bahane uyduracağını ben de bilmiyorum.

Piknikte oyun oynarken o topumuzu karşıda oturan insanların yanına gitti. Topu almak için oraya gittiğimde yıllardır görmediğim arkadaşımın orada olduğunu fark ettim. Fakat ne var ki o beni tanımadı bile.

Büyük bir gürültüyle uyandı tüm mahalle. O sabah herkesin aklında o muazzam sesin nerede ve nasıl geldiği vardı. Aradan günler geçmesine rağmen hiç kimse sesin nereden geldiğini öğrenemedi. Ev sohbetlerinde, kahvelerde herkesin konuştuğu olay buydu.

 

 

Oltamızı denizin mavi liklerini attık. Aradan çok kısa bir zaman geçmişti ki bir balığın oltamıza takıldığını fark ettik. Balık öylesine büyüktü ki oltayı bir sağa bir sola taşıyordu. Yavaş yavaş oltanın makinasını sarmaya başladım.

Tartışmacı Anlatım Örnekleri

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.