Metinde Konu ile İlgili Örnekler

23.09.2022
1.853
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Metinde Konu ile İlgili Örnekler

Yeni yazımızda Metinde Konu ile ilgili Örnekler İle İlgili bir paylaşım yapacağız. Metinde konuyu bulurken metinde ne anlattığını sorarız. Aldığımız cevap bize konuyu buldurur.

Metinde Konu Örnek 1:

Ahmet bir gün evden çıkıp parka doğru gitti. Parkta arkadaşları İle oyun oynarken bir adam İle çocuk geldi. İlk başta normal bir şekilde konuşurken birden kavga etmeye başladılar. Kavga giderek daha da şiddetlendi. Araya giren büyükler sayesinde kavga kötü sonuçlara yol almadan çözüldü.

Metnin Konusu Nedir: Bu metnin konusu parkta yaşanan kavga ve kavganın sona ermesi.

Metinde Konu Örnek 2:

Kelimeler sihirli birer anahtar gibidir. Ummadığınız anda size farklı kapılar açar. Kelimeler sayesinde duygularınızı daha açık ifade ederseniz. Bazen de kullandığınız bir keşime sizler için çok kötü sonuçları olur.

Metnin Konusu Nedir: Kelimelerin gücü

Metinde Konu Örnek 3:

Meyveler içinde elmanın ayrı bir yeri vardır. Hoş kokusu ve muhteşem tadının yanında insan vücuduna Okan faydaları saymakla bitmez. C, A, K, E ve B vitaminleri Bakımından oldukça zengindir. Ayrıca kolesterol düşürür kalp ve damar hastalıklarına karşı da muazzam bir koruma sağlar. Tüm bunların yanında elma cildimiz içinde çok önemli bir besin kaynağıdır. 

Metnin Konusu Nedir: Bu metnin konusu elmanın faydalarıdır.

Metinde Konu Örnek 4:

Motorlu bir aracı çalıştırmak aslında hiç de zor değildir. Örneğin otomobil nasıl çalışır diye baktığımızda basit bir kaç adımı vardır. Önce kontrata anahtarı takarsınız. Vitesi debriyaja basarak boşa alır ve anahtarı kontak içerisinde çevirirsiniz. Daha sonra tekrardan debriyaja basar ve vitesi 1. Kısma alır ayağınızı yavaş yavaş vitesten çekerken yavaş yavaş gaza basarsınız ve araba gitmeye başlar. İşte bir otomobili çalıştırmak ve yürütmek bu kadar basit.

Metnin Konusu Nedir: Motorlu bir araç nasıl çalışır.

Site içerisinde bir çok Türkçe ders örneği yer almaktadır.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.