Dostluğun Değeri İle İlgili konuşma Örneği

10.10.2023
1.805
Okuma Süresi: 2 dakika
A+
A-
Dostluğun Değeri İle İlgili konuşma Örneği

Dostluk önemli bir değerdir, bu nedenle yazımızda Dostluğun Değeri İle İlgili konuşma Örneği hazırladık. Konuşmanın kurallarına dikkat ettik.

Sevgili Öğretmenim, Değerli Arkadaşlarım

Konuşmama başlamadan önce dostluk nedir ne değildir buna değineceğim. Dostluk; kişiler arasındaki karşılıklı güçlü duygusal bağdır. Menfaatsiz temelinde sevgi ve güven vardır. Arkadaşlık dostluk değildir. Dostluk ve arkadaşlık farklı kavramlardır.

Sevgili Öğretmenim, Değerli Arkadaşlarım

Dostluğun tanımında da ifade ettiğim gibi dostlukta güçlü bağ, menfaat beklemeden yakınlaşma, güçlü sevgi vardır. Bunları bir arada bulmak çok zordur. Yaşamımız boyunca karşımıza bir çok insan çıkar. Kimileri ile duygusal bir yakınlaşma hissetmeyiz, kimimiz güvenimizi kırar, kimisi bir menfaat için bize yakınlaşır. Dolayısıyla gerçek dostu bulmak zordur. Zaten şöyle kendi yaşamımıza da baktığımızda bir çok arkadaşımız vardır lakin dostlarımızın sayısı çok azdır. Çünkü gerçek bir dostu bulmak zordur.

Sevgili Öğretmenim, Değerli Arkadaşlarım

Dostluk kişinin yaşamda ona vericek en büyük hediyedir. Bu nedenledir ki dostlarımızın kıymetini bilmeliyiz. Onlar gökteki yıldızlar gibidir. Karanlıkta bile yolumuzu aydınlatırlar.

Sevgili Öğretmenim, Değerli Arkadaşlarım

Beni sabırla dinlediğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. (Dostluğun Değeri İle İlgili konuşma Örneği)

Dostluk İle İlgili Kompozisyon Örneği

Dostluk İle İlgili Fabl Örneği

Dostluk Konulu Şiir Örneği

www.degerler.net www.egitimdedegerler.com galiphatip@gmail.com
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.