Çocuk Hakları Sözleşmesinden Maddeler Okuyup Bu Maddelerle İlgili Kişisel Görüşlerinizi Açıklayan Konuşma Örneği

10.02.2024
11
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Çocuk Hakları Sözleşmesinden Maddeler Okuyup Bu Maddelerle İlgili Kişisel Görüşlerinizi Açıklayan Konuşma Örneği

Bu yazımızda Çocuk Hakları Sözleşmesinden Maddeler Okuyup Bu Maddelerle İlgili Kişisel Görüşlerinizi Açıklayan Konuşma Örneği hazırladık.

Konuşma Örneği

Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar

Bugün sizlere Çocuk Hakları Sözleşmesinde yer alan bazı maddeler hakkında görüşlerimi belirteceğim. Öncelikle Çocuk Hakları Sözleşmesi , Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilen ve 2 Eylül 1990 tarihinde yürürlüğe giren bir uluslararası anlaşmadır. Bu sözleşme, dünya genelindeki çocukların haklarını korumayı amaçlayan önemli bir belgedir. Çocuk Hakları Sözleşmesi, çocukların yaşam, gelişim, sağlık, eğitim ve güvenlik gibi temel haklarını güvence altına alır ve devletlere bu hakları koruma, destekleme ve geliştirme sorumluluğunu yükler.

Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar

“Çocuk Hakları, bütün çocuklar içindir. Doğum yerleri, konuştukları dil ne olursa olsun fark etmez. Büyüklerinin inançları ya da görüşleri nedeniyle hiçbir çocuğa ayrım yapılmaz.” Sözleşmede yer alan bu madde eşitlik ilkesine dayanır. Ayrım gözetmeksizin bu hakların tüm çocuklar için geçerli olduğunu gösterir. Bir diğer maddede ise şöyle der;

“Yaşamak, her çocuğun temel hakkıdır ve herkesin ilk görevi çocukların yaşamını korumaktır.” Maalesef günümüzde Doğu Türkistan’da, Filistinde ve dünyanın bir çok yerinde çocuklara yönelik ölümcül, onların yaşama hakkını elinden alan saldırılar olmaktadır. Bu saldırılar devletler eliyle yapılmaktadır. Ayrıca bir başka maddede de;

“Her çocuk eğitimini tam yapabilmek için desteklenir ve korunur. İlköğretim parasız ve hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm çocuklar için hak ve zorunludur.” Der. Eğitimin çocuklar için ne kadar önemli olduğunu  altını çizer.

Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar

Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim. (Çocuk Hakları Sözleşmesinden Maddeler Okuyup Bu Maddelerle İlgili Kişisel Görüşlerinizi Açıklayan Konuşma Örneği)

Okuma Kitapları Seçilirken Çocuklar Özgür Bırakılmalı mıdır Konuşma Örneği

Çocuk Olmak Konulu Bilgilendirici Metin Örneği

 

www.degerler.net www.egitimdedegerler.com galiphatip@gmail.com
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.