Bazen Küçük Şeylerden Ne Müthiş Sonuçlar Alındığını Gördükçe İçimden Küçük Şey Diye Bir Kavram Olmadığını Düşünüyorum Konuşma Örneği

26.12.2022
78
Okuma Süresi: 4 dakika
A+
A-
Bazen Küçük Şeylerden Ne Müthiş Sonuçlar Alındığını Gördükçe İçimden Küçük Şey Diye Bir Kavram Olmadığını Düşünüyorum Konuşma Örneği

 

Bu yazımızda Bazen Küçük Şeylerden Ne Müthiş Sonuçlar Alındığını Gördükçe İçimden Küçük Şey Diye Bir Kavram Olmadığını Düşünüyorum Konuşma Örneği sizler için hazırladık.Konuşma metnini hazırlarken dikkat ettiğimiz hususlar:

  • İçeriğe uygun konuşma metni hazırlandı.
  • Konuşma yöntem ve tekniklerine göre hazırlandı.
  • Nezaket kurallarına uyarak uygun bir hitap cümlesi ile konuşmaya başlandı.
  • Uygun geçiş ve bağlantı ifadelerini kullandım. (Oysaki, başka bir deyişle, özellikle, ilk olarak ve son olarak gibi ifadeler)
  • Kelimelerin Türkçe karşılıklarını kullandım.

Konuşma Örneği

Değerli Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar;
Bugün sizlere Bruce Barton’un Bazen Küçük Şeylerden Ne Müthiş Sonuçlar Alındığını Gördükçe İçimden Küçük Şey Diye Bir Kavram Olmadığını Düşünüyorum sözü ile alakalı konuşma kapacağım. Hayatta hiç bir şey önemsiz değildir. Her şeyin yaşam döngüsü içerisinde önemli bir yeri vardır. Mesela arılar. Günlük yaşam da çoğu zaman farkında bile değiliz. Ama ekolojik dengeye ve canlı yaşamına faydalarına baktığımızda hayati derecede önemli canlılar olduklarını görmekteyiz. Bu ve buna benzer örnekleri o kadar çok ki. Bazen öyle anlara şahit oluruz ki küçük diye tabir ettiğimiz, önemsiz, kıymetsiz gördüğümüz bir adım bizlere sonsuz kapılar açabilir.
Değerli Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar
Bir şeyin kullanım alanına, işlevine bakmak önemlidir. Bir arabayı düşünün. İçerisinde binlerce büyüklü küçüklü parça yer almaktadır. Bunların birleşmesi ile araba meydana gelir. Muazzam bir yapı. Arabanın lastiğini incelediğiniz zaman bunun sibop kısmında sadece küçücük ve maddi olarak değersiz bir iğne bulunur. Lakin bu iğneler olmazsa teker şişmeyeceğinden milyarlık arabalarında gitmeyeceği aşikardır. Bu örnekte de gördüğünüz gibi küçük diye bir şey olmadığını göreceksiniz.
Konuşmamı bitirmeden önce şunu ifade etmek isterim ki; hiç kimse değersiz değildir. Herkesin dünyayı değiştirecek bir gücü vardır. Yeterki kendinin farkında olsun, kendisine güvensin. Gerisi zaten kendiliğinden gelir.
Değerli Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar
Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim.
Site içerisinde farklı konular ile alakalı bir çok konuşma örneği yer almaktadır. Ayrıca konuşma örneği ile alakalı düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz. Herkese iyi çalışmalar.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.