Okumanın Düşünme Üzerindeki Etkileri Konuşma Örneği

11.12.2022
48
Okuma Süresi: 2 dakika
A+
A-
Okumanın Düşünme Üzerindeki Etkileri Konuşma Örneği

 

Bu yazımızda Okumanın Düşünme Üzerindeki Etkileri Konuşma Örneği hazırladık. Sizlere fikir veremedi yönünden faydalı olacağını umuyoruz.

Sayın Öğretmenim, Sevgili Arkadaşlar

Bugün sizlere okumanın düşünme üzerinde etkileri nelerdir bundan bahsedeceğim. Okuyan ve okumayan insan arasında çok fark vardır. Okuyan bir kişi her zaman kendini daha iyi ifade eder. Söyleyeceği sözleri daha özenle belirler ve anlamlı cümleler kurar. Kitaplarda yakaladığı güzel cümleleri, kelimeleri günlük yaşamında da kullanır. Okuyan insan daha güzel ve hızlı düşünmeye başlar. Karşısındakinin hal ve hareketlerinden ne söylemek istediğini anlar. Düşünce dünyasını daima geliştirir. Kelime dağarcığı okuyan insanın gelişeceğinden düşüncelerini ifade ederken sıkıntı yaşamaz.

Sayın Öğretmenim, Sevgili Arkadaşlar

Fakat aynı şeyleri okumayan insanlar için söylemek mümkün değil. Okumayan insan kendini düzgün ve doğru ifade edemez. Düşünme eylemini basit olarak kullanır. Karmaşık sorunlarla karşılaştığında ne yapacağını nasıl tepki vereceğini bilemez. Bu nedenledir ki daima okumaya önem vermeli, düşünce dünyamızı ufkumuzu geliştirmeliyiz.

Sayın Öğretmenim, Sevgili Arkadaşlar

Beni sabırla dinlediğiniz için çok teşekkür ederim.

Site içerisinde bir çok konuşma örneği yer almaktadır. Onlardan da faydalanabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.