Üretim İle İlgili Hikaye Örneği

15.09.2021
138
Okuma Süresi: 2 dakika
A+
A-
Üretim İle İlgili Hikaye Örneği

Üretim İle İlgili Hikaye Örneği

Üretim İle İlgili Hikaye Örneği

O sabah çalışmak İçin fabrikaya doğru gidiyordum. Her zaman olduğu gibi erkenden kalkıp kahvaltımı yapmıştım. Fabrikaya yaklaştığım zaman yerde bir kaç boş kutu gördüm. Umarsızca dışarıya atılmıştı. Çalıştığım fabrikada karton kutular üretiyorduk. Muhtemelen fabrikadan atmışlardı. Ürettiğimiz kutuları o şekilde yere atıldığını görünce hem çevreyi kirlettiğimiz için hem de emeğimizi bu şekilde yerde çöp olarak gördüğümden çok üzüldüm.

Fabrikadan içeri girdiğimde ustabaşına durumu ilettim. Ondan beni destekleyen bir tavır beklerken o bana iki üç kutudan ne olacak demesi beni ayrıca üzdü. Karton kutu deyip geçmemeli onu üretebilmek için o kadar çok insan çalışıyor ki. Ağaçlar yetişiyor. Daha sonra romancılar onu kesiyor. Fabrikada kağıt İçin hamur haline getiriliyor. Daha sonra bizim fabrikamıza geliyor. Burada onlarca arkadaş onu işliyor, düzenliyor. Tüm bu emeklerin bir kaç kutu olarak atılmasına gönlüm razı olmadı.

Yaşanan bu durumu patrona ilettim. Bu israfı önlemek için ne yapmamız gerektiğini, konuştum. Üretim aşamasında olduğu gibi tüketim aşamasında da dikkatli ve titiz olunması gerektiğini konuştuk. O günden sonra arkadaşlarım da ben de daha hassas davrandık.

 

 

https://www.ornegi.net/2021/09/erdemlerimiz-nelerdir.html

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.