Paragrafta Duyular Örnekler

27.08.2023
32
Okuma Süresi: 7 dakika
A+
A-
Paragrafta Duyular Örnekler

Bu yazımızda Paragrafta Duyular Örnekler i paylaşacağız. Metinde duyular konusu Türkçenin önemli konularından birisidir. Konunun daha iyi pekişmesi için metinde yer alan duyular ile alakalı bol örnek hazırladık. Umarız sizler için faydalı olur.

Metinde Duyu Örneği 1

Büyük bir ormanın içerisine girdim. Ormanda kimseler yoktu. Dinlenmek için yere oturduğumda elime kocaman bir diken battı. Canım çok yanmıştı.

Metinde Yer Alan Duyular: Görme, Dokunma

Metinde Duyu Örneği 2

Çürümüş meyvelerin kokusu odanın içerisini öylesine sarmıştı ki bu koku sanki buranın doğal kokusu haline gelmişti.

Metinde Yer Alan Duyular: Koku

Metinde Duyu Örneği 3

Çeşmeden şıp şıp diye düşen su damlası adeta bir müzikalin en güzel anını bizlere yaşatıyordu. Çeşmenin yanında duran bardağı alıp damlanın Altun’a koyduğumda sesin tınısın değiştiğini farkettim.

Metinde Yer Alan Duyular: Duyma, Görme

Metinde Duyu Örneği 4

Sıcak suya elini sokunca yandım Allah diye koşmaya başladı. Bayağı uzaklaşmasına rağmen ağlaması hala etrafı inletiyordu.

Metinde Yer Alan Duyular: Dokunma, Duyma

Metinde Duyu Örneği 5

Kuşun kanadından çıkan rüzgar çocuğun esmer tenini okşadı. Uçsuz bucaksız tarlalardan kuşun ötüşünden başka hiç nağme yoktu.

Metinde Yer Alan Duyular: Dokunma, Duyma

Paragrafta Duyular Örnekler 6

Kaşığı ağzın alması ile birlikte öksürüp tıksırması bir oldu. Nezaketini bozmadan çorbanın tuzu biraz az olmuş galiba diyerek kinaye yaptı. Ev sahibi de çorbadan bir kaşık alınca yüzünün rengi değişti. Yemek çok çok tuzlu olmuştu. Kusura bakmamasınız söyledi.

MetindeMetinde Yer Alan Duyular: Tatma, Görme

Metinde Duyu Örneği 7

Uzaktan bir adam geliyordu. Üstü başı kir pis içerisinde. Paltosunun alt uçları yırtılmış, rengi ise iyice bozarmıştır. Ayakkabıları elbisesine göre daha yeniydi.

Metinde Yer Alan Duyular: Görme

Metinde Duyu Örneği 8

Burnuma kötü kokular geliyordu. Bu işin içinde mutlaka başka bir iş vardı. İşin Aslı nedir diye sormak için muhtarın yanına vardım. Muhtar o küçük yazanesinden dışarı çıkarak işin aslını bana anlattı.

Metinde Yer Alan Duyular: Görme

Metresi Duyu Örneği 9

Taze çileğin kokusunu nerde olsa tanırdım. Bu çileklerde kokusundan anlaşılacağı gibi çok tazeydi. Pazarcının taze çilek taze çilek diye bağırmsı da boşuna değildi.

Metinde Yer Alan Duyular: Koku, Duyma

Metinde Duyu Örneği 10

Bu sabah hava her zamankinden daha sıcaktı. Sıcaktan çıtırdayan otlardan başka hiçbir ses yoktu. Ömer yerinden kalktı ve dışarıya çıkmak için demir kapının yanına geldi. Kapıyı açtığında sıcak yüzüne öylesine vurmuştu ki hemen kapıyı örttü.

Metinde Yer Alan Duyular:
Dokunma, Duyma, Görme

Metinde Duyu Örneği 11

Şarkı söyleyen o kadar çok insan var ki. Ama çoğu ne söylediğini bilmiyor. Bir kaç nağme yapıp şarkı söylediğini sanıyor. Ama şarkı söylemek bu değil. Mesela şu an kapı açılınca çıkan gıcırtı sesi bir şarkı olamaz değil mi? Ya da serin esen rüzgarın uğultusu…

Metinde Yer Alan Duyular: Duyma

Paragrafta Duyular Örnekler 12

Yanık şekerin kokusunu bilir misiniz? Karamel gibi mis kokar. En azından ben öyle algılarım. Şu an tam da öyle bir koku vardı mahallede. Mutlaka birisi güzel bir şeyler yapıyordu. Mahallede dolaşırken Ayşe Teyzelerin camından bir ses işittim. Anne içine ceviz de koyalım mı diyordu. Galiba bu enfes kokunun kaynağı burasıydı. Ben bunları düşünürken hayli zaman geçmiş olmalı ki Syşe Teyze; Azra hadi gel pasta yaptım yiyelim dedi. Utangaç tavırlarla eve girdim. Pastanın görüntüsü çok güzeldi. Yediğimde tadının da aynı güzellikte olduğunu farkettim.

Metinde Yer Alan Duyular: Koku, Duyma, Görme

Metinde Duyu Örneği 13

Ellerini avucuma aldığımda parmaklarının titrediğini farkettim. Hiç bir şey söylemiyor, sadece ağlıyordu. Ben de henüz ne olduğunu anlamadım. Yalnız dizinde hafif bir kanama vardı. Tahminimce bir şeylerden kaçıyordu. Öylesine terlemişti ki adeta burnumun direği kırıldı.

Metinde Yer Alan Duyular: Koku, Dokunma, Görme

Metinde Duyu Örneği 14

Ensemde bir nefes hissetmeye başladım. Gözümü açtığımda köpeğimiz Duman’ı görünce önce irkilsem de daha sonra yüzümde bir tebessüm belirdi. Seni haylaz şey dedim. O da anlamış olacak ki şirinlik yapmaya başladı. Üstümü giyip dişlerimi fırçaladım. Ağzımı galiba tam yıkamamış olacağım. Hafif bir nane tadı damağımda kaldı. Üstümü acele giyinip kahvaltı bile yapmadan işe gittim.

Metinde Yer Alan Duyular: Dokunma, Görme, Tatma

Metinde Duyu Örneği 15

Zaman ne de çabuk geçiyor değil mi. Daha dün kumda oynayan bizler şimdi ortaokul sıralarında oturuyoruz. Hayatın çoğu böyle geçecek. Bir zaman sonra bir bakacağız lise bitmiş, daha sonra bir bakacağız çalışma hayatına başlamışız.

Metinde Yer Alan Duyular: Herhangi bir duyuya yer vermemiş

Konu umarız iyice bu örneklerle pekişmiştir. Aşağıda yer alan ders örneklerinden de faydalanabilirsiniz.

Paragrafta Olay Zaman Mekan Varlık Kadrosu Örnekleri

Paragrafta Yardımcı Düşünce Bulma Örnekleri

Paragrafta Başlık Örnekleri

www.degerler.net www.egitimdedegerler.com galiphatip@gmail.com
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.