Paragrafta Duygular Örnek

01.09.2023
44
Okuma Süresi: 4 dakika
A+
A-
Paragrafta Duygular Örnek

Bir paragraf yazarken içerisinde duyular olduğu kadar duygularda vardır bu nedenle bu yazımızda Paragrafta Duygular Örnek paylaşacağız.

Metinde Duygu Örneği 1

Kapı çaldığı zaman evin en küçüğü olarak kapıyı açma onur ve şerefi bana aitti. Bugün de öyle oldu. Tam akşam yemeğini yerken kapı çaldı. Babam Hayrolsun, kim bu saatte geldi acaba dedi. Kapıyı açmaya gittim. Kapıyı açınca bir de göreyim. Askerdeki abim gelmiş. Halbu ki gelmesine da on gün var dı. En azından biz öyle biliyorduk. Annem babam abimi karşılarında görünce havalara uçtular.

Metinde Kullanılan Duygu: Şaşırma ve Sevinme

Metinde Duygu Örneği 2

Zavallı çocuğu o halde görünce içim burkuldu. Gözlerim yaşarsa da çocuğa bunu belli etmedim. Açlıktan bir deri bir kemik kalmıştı. Yokluk ve sefaletin ne derece kötü olduğu ilk defa bugün öğrendim.

Metinde Kullanılan Duygu: Acıma

Metinde Duygu Örneği 3

Yüz defa söylememe rağmen çoraplarını yine kirli sepetine atmamıştı. Sanki bilerek yapıyordu. Oysa yapacağı iş çok basitti. Çoraplarını çıkarır çıkarmaz hemen kirli sepetine atmak. Şimdi size soruyorum tepemin atmasın da haksız mıyım ben ?

Metinde Kullanılan Duygu: Yakınma, Kızma

Paragrafta Duygular Örnek 4

Bana neden böyle davranıyor bir türlü anlamadım. Herkesi doğum günü için düzenlediği etkinliğe çağırmasına rağmen bir tek beni çağırmamıştı. Bu durum canımı çok sıktı. Acaba bilmeden ona karşı bir kusurum mu olmuştu, ya da bir başkası benim ile ilgili ona farklı bir şeyler mi anlatmıştı. En kısa zamanda bunu kendisine soracağım. Bir açıklama beklemek hakkım olduğunu düşünüyorum.

Metinde Kullanılan Duygu: Hayıflanma,

Metinde Duygu Örneği 5

Bu maçı kazanıp şampıyon olacaklarmış! Duyda inanma. Adama demezler mi sen kim şampiyon olmak kim. Kişi kendini, durumunu bilse ne güzel olur değil mi. Bir inek uçacam dese sormazlar mı ona kanadın nerede diye? Bunlarınki de o hesap işte.

Metinde Kullanılan Duygu: Küçümseme

Metinde Duygu Örneği 6

Neden kimse kültürümü yansıtan diziler çekmiyor. Halbu ki piyasa da o kadar çok yönetmen var ki. Sinema sadece para kazanmaktan ibaret mi. Kültürün de bir aktarımızı olamaz mı?

Metinde Kullanılan Duygu: Yakınma

Paragrafta Duygular Örnek 7

Kaç yıl oldu bilmiyorum, memleketimden uzak kalalı. Hey yer gözümde tütüyor. Dağlarını ayrı, ovalarını ayrı, ırmaklarını ayrı yad ediyorum. Hele bayramlar, düğünler daha dün gibi gözlerimin önünde. En kısa zamanda gideceğimi biliyorum. O dağlara, ovalara tekrar kavuşacağım. Belki bu bahar belki de diğer bahar.

Metinde Kullanılan Duygu: Özlem

Ornegi.net sitemizde her şeyin örneğine rastlanmasa da pek çok şeyin örneği mevcuttur. Onlardan da istifade edebilirsiniz.

Paragrafta Duyular Örnekler

Paragrafta Olay Zaman Mekan Varlık Kadrosu Örnekleri

Paragrafta Yardımcı Düşünce Bulma Örnekleri

Düşünceyi Geliştirme Yolları Nelerdir Örnekleri

Renklerin Duygular Üzerindeki Etkisini Anlatan Konuşma Örneği

www.degerler.net www.egitimdedegerler.com galiphatip@gmail.com
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.