Paragrafta Başlık Örnekleri

01.08.2023
54
Okuma Süresi: 8 dakika
A+
A-
Paragrafta Başlık Örnekleri

Bu yazımızda Türkçenin önemli konularından başlık konusu ile alakalı Paragrafta Başlık Örnekleri örneği yazısını hazırladık.

Kış ayını ayrı bir severim. Kış geldi mi her yeri bembeyaz kar kaplar. Sokaklar, evlerin çatıları ve doğa beyaza bürünür. Kış ayında en çok da kar topu oynamayı severim. Kızak kaymak, kardan kuleler yapmak, kardan adam yapmak da cabası. Her yer kar ve buz olduğu için bazen kayıp düşebilir, canımız da yanar. Fakat her şeye rağmen kış ayını çok severim

Metne Uygun Başlık: Kış Ayını Severim

Bahar ayı benim için doğa ile bütünleşme ayıdır. Bahar ayı geldiğinde kendimi dağlara, kırlara atarım. İçimde ayrı bir kıpırdama olur. Örneğin, bir ağacın atlına oturup yatarı, ya da bir demet papatya toplarım. İşlerimi bir kenara bırakır sadece doğanın sesini dinlerim. Futbol oynarım, mangal yakarım.

Metne Uygun Başlık: Ben ve Bahar

Oğuz kimseye bir şey demeden evden çıkmış. Mahallenin sonunda bulunan parka gitmiş ve burada oynamaya başlamış. Oyuna öylesine dalmış ki saat aklına bile gelmemiş. Oğuzun evde olmadığını farkeden anne ve babası komşularla beraber onu aramaya başlamışlar. Zaman geçtikçe anne ve babasın da korkusu daha da artıyormuş. Komşularının çocuğunun aklına parka bakmak gelmiş. Parka gittiğinde Oğuz’u görmüş. Ailesinin onu aradığını, eve dönmesi gerektiğini söylemiş. Oğuz hemen eve dönmüş. Anne babası onu güzelce uyarmışlar.

Metne Uygun Başlık: Oğuz’un Kaybolması

Ağrı Doğu Anadolu Bölgesinin önemli şehirlerinden birisidir. Sosyal yaşam ve iş olanakları olarak her ne kadar gelişmemiş olsa da Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı ve birbirinden güzel yerleri ile gelilme potansiyeli olan bir ilimizdir.

Metne Uygun Başlık: Ağrı

Sanat kişiye bir fayda sağlamalı. Kimseye faydası olmayan bir sanatın estetik güzellikler barındırsa bile bir önemi olmadığını düşünüyorum. Mesela kapının önüne yapılan bir heykelin kime ne faydası var doğrusu pek bilmiyorum. Sanatı sanat için yapanların halkın düşüncesini ve duygularını hiçe saydıkları kanaatindeyim. Sadece kendi zümresine hitap etmenin başka bir açıklaması olmasa gerek.

Metne Uygun Başlık: Sanatı Ne İçin Yapmalı

Bir fincan kahvenin kırk mı elli mi yıl hatırı var bilmem. Lakin bir fincan kahve hele yanında güzel bir muhabbet varsa ömürlük bir hatrı olur. Bu nedenledir ki kahve bizim kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Hazırlanmasından sunumuna kendine has ritüelleri olan kahve bizi birleştiren en önemli unsurlardan birisidir.

Metne Uygun Başlık: Kahve Kültürü

Hepimiz internet kullanmaktayız. Kimse kendini internetten soyutlayamaz. Peki ne kadar bilinçli internet kullanıyoruz. Bu sorunun cevabı galiba hiç birimiz de yok. İnternet aleminin doğru kullanılmadığı zaman hiç de güvenli bir yer olmadığının farkına varmalıyız. Güvenli internet kullanıcısı olmak için bilinçlenmeliyiz.

Metne Uygun Başlık: Bilinçli Kullanıcı Olmalıyız

Metnin Başlığı Örnek

Elma; rengine, boyutuna göre farklı farklı boyutlarda olabilir. Elma içerisinde barındırdığı vitaminler sayesinde insan vücudu için çok faydalı bir meyvedir. Hafızayı güçlendiren elma aynı zaman da kanserle mücadele de önemli bir yere sahiptir. Tüm bunların yanında cildinizin parlak ve bakımlı olması için de gerekli bir meyvedir.

Metne Uygun Başlık: Mucizevi Meyve Elma

Tatile gidecekler biletlerini genellikle kıştan alıyorlar. Kaşın oteller sıcak para girdisi olması için otel fiyatlarını normal zamana göre yarı fiyatına kadar düşürebiliyor. Erken rezervasyon denilen bu sistem hem otelci için olumlu iken hem de tatilci için bulunmaz bir fırsattır. Sizlere tavsiyemiz tatil planınızı kıştan yapın.

Metne Uygun Başlık: Kışın Al Az Öde

Ali’nin odası çok dağınık olduğu için annesi ona küçük bir oyun oynadı. En sevdiği oyuncağını sakladı. Ali oyuncağını bulamadığı için çok üzülüyordu. Annesi odasının çok dağınık olduğunu, odasını toplarsa oyuncağını çok rahat bulacağını söyledi. Ali odasını bir güzel topladı. Annesi de ona farkettirmeden oyuncağını masanın atlına koydu. Oyuncağını bulan Ali çok mutlu olmuştu. O günden sonra Ali odasını daima derli toplu tutmaya başladı.

Metne Uygun Başlık: Ali’nin Dağınıklığı

Yerden bulduğu parayı alıp cebine attı. Kimseyede bir şey söylemedi. Aklında bir çok soru vardı. Aradan üç geçmesine rağmen parayı ne harcamıştı ne de bir başka- sına vermişti. Üçüncü günün sonunda arkadaşından bir şeyler duydu. Birisinin parası kaybolmuş. Hiç ses etmedi. Ertesi gün markete girdi, bulduğu parayı çıkarıp tam harcayacaktı ki birden dışarı çıktı. Kaç gündür kendi içinde yaşadığı çatışma son bulmuştu. Parayı götürüp kaybedene teslim etti.

Metne Uygun Başlık: Doğrusunu Yapmak

İnsan karanlıktan neden korkar doğrusu bilmiyorum. Ama yaygın bir korku türü olduğunu duydum. Karanlık korkusu temeli çocuk yaşlarda atılmıştır. Muhtemelen anlatılan hikayeler ve çocuğun karanlıkta yalnız kalması sebep olmuştur. Mutlaka bu korkunun da yenilmesi için yapılacak psikolojik çalışmalar vardır.

Metne Uygun Başlık: Karanlık Korkusu

Yüzmek hem bedenen hem de ruhen faydalı bir spordur. Yüzen bir kişi zihnini boşaltır ve ruhen rahatlar. Aynı zamanda bedenen de hareket halinde olduğu için spor yapmış olur. Hem kalp hem de bir çok hastalığın önlenmesinde önemli bir yere sahiptir. Vücudunuzun düzgün şekil almasında da önemli yere sahiptir.

Metne Uygun Başlık:Yüzmek Neden Önemli

Site içerisinde her şeyin örneği olmasa da bir çok konu da örnek bulmak mümkündür. Sitemizdeki diğer notlardan da faydalanabilirsin.

Paragrafta Konu Örnekleri

Metinde Konu ve Ana Fikir Örneği

www.degerler.net www.egitimdedegerler.com galiphatip@gmail.com
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.