Azim ve Kararlılık İle İlgili Fabl Örneği

27.04.2023
140
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Azim ve Kararlılık İle İlgili Fabl Örneği

 

Azim ve kararlılık fabl örneği

 

Bu yanımızda Azim ve Kararlılık İle İlgili Fabl Örneği hazırladık. Umarız sizler için faydalı olur. Alıntı değildir, özgün bir yazıdır 
 

Fabl Örneği

 
Çok eski zamanlarda uzak bir ormanda Tuki ve kuki adında iki kuş yaşarmış. Bu iki kuşun da doğuştan bir kanatları sakatmış. Bu nedenle tuki ve kuki hiçbir zaman diğer kuşlar gibi uçamıyorlarmış. Bu duruma çok üzülen tuki arkadaşına dönmüş ve şöyle demiş:
-Sence gökyüzünde uçmak nasıl bir duygu
Kuki:
-Başını öne eğmiş ve biz bunu hiçbir zaman anlamayacağız, biliyorsun değil mi demiş.
Uzun bir süre bir sessizlik olmuş. Tuki bir şey demeden yuvasına geçmiş. Zaten tek bir kanadım var ihtiyacım olan bir kanat daha. Kendime bir kanat yapabilirsem ben de diğer kuşlar gibi gökyüzünde süzülürüm demiş. Hemen arkadaşının yanına gitmiş ve düşüncelerini ona da anlatmış. Kuki gülmüş, bence kendini fazla yormamalısın, biz asla uçamayacağız demiş.
Tuki günlerce, aylarca çabalamış. Sayısız kanat yapmış, sayısız uçma denemesi yapmış. Hep yere çakılmış. Bir türlü uçamamış. Ama hiçbir zaman pes etmemiş. Günün birinde güzel bir kanat yapmayı başarabilmiş. O da artık diğer kuşlar gibi gökyüzünde dilediği gibi uçmaya başlamış. Kuki arkadaşının azmi ve kararlılığı karşısında çok duygulanmış ve onu tebrik etmiş. Kendisi de onun gibi bir kanat hazırlamaya karar vermiş. O da uğraşıp didinip kendine bir kanat yapmış. O günden sonra gökyüzünde birlikte süzülmüşler.
Site içerisinde her şeyin örneği olmasa da bir çok şeyin örneği vardır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.