Yardımlaşma İle İlgili Fabl Örneği

27.02.2022
872
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Yardımlaşma İle İlgili Fabl Örneği

Yardımlaşma İle İlgili Fabl Örneği

Yardımlaşma İle İlgili Fabl Örneği

Bir zamanlar Bay Leylek yine pazardan dönüyordu. Elinde dolu dolu poşetler iyice ağır gelmeye başlamıştı. Çok yorulmuştu ve en sonunda poşetleri elinden bıraktı. Yolun kenarında bulunan büyük taşa oturdu. O esnada oradan geçmekte olan tavşan ve sincap taşın üzerinde oturan Bay Leyleği gördü. Hemen yanına gittiler ve leyleğe ne olduğunu sordular. Ardından ona poşetlerini taşıması İçin yardım edebileceklerini söylediler. Leylek o yorgun haline rağmen birden gülmeye başladı. Sincap ve tavşan Leyleğin neye güldüğü anlamadı. Leylek onlara;

– siz mi taşıyacaksınız?

.-Sizin gibi ufak hayvanlar şimdi benim taşıyamadığı şeyleri mi taşıyacak?

-Hiç güleceğim yoktu, yardım istemiyorum dedi.

Sincap Leyleğin bu kendini beğenmişliğin çok kızsa da tavşanın da telkini ile evlerine gittiler.  Aradan bir hafta kadar bir zaman geçmişti. Leylek çok zengin olmasına rağmen hiç tutumlu değildi. Her zaman bir şeyler alırdı. Bunu bilen orman sakinleri Leyleğin dışarı çıkmamasından kuşkulandılar. Başına bir şey gelmiş olacağını düşündüler. Leyleğin yanına gitmeye karar vermişler. Tavşan kapıyı açıp içeri girince leyleği yatağında görmüş. Yanına gidip:

-Sana ne oldu böyle, demiş leylek ise ağlayarak kanadını göstermiş.

– Geçen taşıdığım yük çok ağırdı, siz yardım etme teklifi de bulundunuz ama ben sizi küçük görüp teklifinizi  kabul etmedim. Ağır yük kanatlarımı kötü etti, demiş.

Bunun üzerine sincap ve tavşan ona pansuman yapıp kanadını bir güzel sarmışlar. Her gün ona yiyecek getirip bakmışlar. Leylek onlara yaptıklarından sonra onların kendisine böyle yardımseverle davranmalarından çok utanmış ve onlardan özür dilemiş. Çok iyi arkadaş olmuşlar.

 

 

https://www.ornegi.net/2022/02/23-nisan-ile-ilgili-siir-ornegi.html

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.