Sağlıklı Beslenme İle İlgili Fabl Örneği

29.05.2023
62
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Sağlıklı Beslenme İle İlgili Fabl Örneği

 

Bu yazımızda Sağlıklı Beslenme İle İlgili Fabl Örneği hazırladık. Umarım derslerinizde size fikir vermesi açısından faydalı bir çalışma olur.

Sağlıklı Beslenme Fabl Örneği

Çok uzak bir çiftlikte, küçük bir kuzu yaşarmış. Bu kuzunun adı Kıvırcık’mış. Kıvırcık, arkadaşlarıyla oyun oynayarak çimlerde yatıp gökyüzünü izlemekten çok hoşlanırmış. Ayrıca kıvırcık aramızda kalsın ama yeme içmeyi çok severmiş. Önceleri çok sağlıklı beslenen kıvırcık zaman içerisinde önüne gelen her şeyi yemeye başlamış. Hele abur cubur oldu mu, hiç dayanamazmış.

Bir süre sonra kıvırcık iyice kilo almış. Sürekli de karnı ağrıyormuş. Annesi ve babası kıvırcığı bir hastaneye götürmüşler. Pıtırcık adındaki doktor kıvırcığı muayene etmiş. Meğerse Kıvırcık sürekli sağlıksız şeyler yediği için abur cuburu çok tükettiğinden obezite olmuş.

Kıvırcık çok pişman olmuş. Doktorun diyet tavsiyesini göz önüne alıp sağlıklı beslenmeye başlamış. Sağlıksız hiçbir yiyeceği yememiş. Bir süre sonra tekrar doktor Pıtırcığın yanına gittiklerinde Pıtırcık çok şaşırmış. Kıvırcığa dönerek onu tebrik etmiş. Pıtırcık sağlıklı beslenmenin ne kadar faydalı olduğunu Kıvırcık ve ailesine anlatmış. Kıvırcık artık sağlıklı beslenmesi sayesinde obeziteyi yenip tekrardan eskisi gibi çayırlarda özgürce otlamaya başlamış.

Galip Hatip

Örneği.net sitemizde bir çok konu hakkında fabl örneği hikaye örneği şiir örneği evrak örnekleri ders notlarını bulabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.