Çalışmak İle İlgili Hazırlıklı Konuşma Örneği

03.11.2022
404
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Çalışmak İle İlgili Hazırlıklı Konuşma Örneği

Bu yazımızda Çalışmak İle İlgili Hazırlıklı Konuşma Örneği hazırladık. Konuşma örneği hazırlarken nezaket karaların göre başlamaya özen gösterdik. Konuşmanın başında uygun hitap cümlesi seçtik. Aynı zamanda konuşmanın başında içerikten bahsettik. Konuşmanın sonunda yine nezaket kurallarına uyarak konuşmayı bitirdik.

Çalışma Konuşma Örneği

Sevgili Öğretmenim, Kıymetli Arkadaşlarım

Bugün sizlere Çalışma nedir, çalışmak neden önemlidir ve niçin çalışmamız gerekir bununla ilgili bir konuşma yapacağım. Öncelikle çalışmak nedir bu soruya cevap verelim. Çalışmak; Bir şey ortaya koymak, oluşturmak, yapmak için emek harcamak anlamında kullanılır. Peki çalışmak neden önemli. Öncelikle hepimiz geçimimizi sağlamak için  bir işte çalışmaktayız. Ayrıca sorumluluklarımızı yerine getirmek için de çalışırız. Mesela ben bir öğrenci olarak derslerime çalışırım, babam geçimimizi sağlamak için bir işte çalışır, annem ev hanımı olduğu için evin tertip ve düzeni için çalışır. Kardeşim bir futbol takımındadır. O da takımda başarılı olmak için çalışır.

Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlarım

Gördüğünüz gibi herkes sorumluluklarının gereği olarak bir işte çalışır. Çalışmadığımız zaman hem aile düzenimiz bozulur hem de sıkıntılar yaşarız. Sözü fazla uzatmadan noktalamak gerekirse atalarında dediği gibi işleyen demir ışıldar. Çalışalım, üretelim, sorumluluklarımızı bilelim.

Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlarım

Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.