Oburluk ve İştahsızlık Bedenin Baş Düşmanıdır Konuşma Metni Örneği

02.05.2023
68
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Oburluk ve İştahsızlık Bedenin Baş Düşmanıdır Konuşma Metni Örneği

Bu yazımızda Oburluk ve İştahsızlık Bedenin Baş Düşmanıdır Konuşma Örneği hakkında kısa bir örnek konuşma metni paylaşacağız. Konuşmaya nezaket kurallarına uyarak belli bir hitap ifadesi ile başladık. Paragraf aralarında da yine hitap cümlesi kullandık. Ayrıca metinde sona doğru bitişi hissettirecek ifade kullanıp yine uygun hitap cümlesi ile nezaket kurallarına uyarak konuşmayı bitirdik.

Konuşma Örneği

Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar;

 
Konuşmamda sizlere Lokman Hekimin beni çok etkileyen bir sözünden bahsedeceğim. Lokman Hekim der ki: Oburluk ve İştahsızlık bedenin baş düşmanıdır. Ne kadar da haklı bir söz. Obur insanlar vücudun bir sınırı, kapasitesi olduğunu bilmeden sürekli bir şeyler yediğinden belli bir yeme içme düzenleri olmaz. Obur insanların düzenli bir öğünleri yoktur. Ayrıca obur insanlar zararlı, zararsız pek de bir besin ayrımı yapmazlar. Seçici değillerdir. Hazır gıdalar, paketli gıdaları çokça tüketirler. Mide bu yoğun gıda alımını sindiremediği için de mide rahatsızlıkları baş gösterir.
 
Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar
 
Oburluk kadar iştahsızlık da bedenin düşmanıdır. İnsan vücudu günlük belli vitaminlere ihtiyacı vardır. Bunu ise besinlerden elde ederiz. İştahsız insanlar fazla yemek yemediklerinden beden de mide de gıdasız kalır. Bu da vücut için zararlıdır. Sözü fazla uzatmadan tamamlamak gerekirse en güzel beslenme dengeli beslenmedir.  Siz siz olun ne oburca beslenin ne de iştahsız kalın
 
Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar 
 
Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.