Barış İle İlgili Hazırlıklı Konuşma Örneği

04.11.2022
3.312
Okuma Süresi: 2 dakika
A+
A-
Barış İle İlgili Hazırlıklı Konuşma Örneği

 

Yine bir konuşma örneği hazırladık. Barış İle İlgili Hazırlıklı Konuşma Örneği Yazgımızda barış nedir, neden önemlidir,  arışın olmadığı yer halkında örneklerle bilgiler verdik. Nezaket kurallarına uyduk. Uygun hitap ifadelerini kullandık.

Barış İle İlgili Konuşma Örneği

Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar

Bugün sizlere barış nedir, barış neden önemlidir, barış olmazsa ne olur sorularının cevaplarını vereceğim. Öncelikle barış nedir buna bakalım. Barış, ilişkilerin uyumlu, anlaşmazlıkların olmaması, kavgaların ve küslüklerin olmaması durumuna denir. Her insan, her millet, her ülke barışı arzular. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk “Yurtta barış, dünyada barış.” Barış derken de bunu arzulamıştır.

Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar

Peki barış neden bu kadar önemlidir. Barışın olmadığı yerde kavgalar, küslükler, savaşlar, acılar ve gözyaşları vardır. Örneğin bugün Suriye’de Ukranya’da savaş devam etmektedir. Her gün onlarca insan ölmekte, çocuklar yetim ve öksüz kalmakta, evler yıkılmaktadır. Zorunlu kalmadıkça (Kurtuluş Savaşı gibi) hiç bir şekilde savaş yapmamalıyız. Sorunları konuşarak çözmek, barışı da beraberinde getirir. Konuşmama son vermeden önce şu söylemek isterim ki, Silahların sustuğu, insanların ölmediği bir dünya için hepimiz savaşa hayır demeliyiz.

Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Site içerisinde bir çok konuşma örneği yer almaktadır. Onları da inceleyebilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.