Hayatınıza Yön Veren Duygular İle İlgili Konuşma Örneği

05.09.2022
93
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Hayatınıza Yön Veren Duygular İle İlgili Konuşma Örneği

 

Bu yazımızda Hayatınıza Yön Veren Duygular İle İlgili Konuşma Örneği hazırladık. Sizlere ödevlerinizi yapmanız konusunda bir örnek olsun diye hazırladık. Eminim ki sizler daha iyisini yapabilirsiniz.

Her bireyin

Hayatımıza Yön Veren Duygular Konuşma Metni Örneği

Sevgili Öğretmenim, Kıymetli Arkadaşlar;

Bu yazımızda hayatımıza yön veren Duygular nelerdir, kısaca bunlardan bahsedeceğiz. Öncelikle duygu nedir buna değinelim. Duygu olaylar ve durumlar karşısında içsel olarak hissettiklerimizdir. Mesela yeni bir okula başlayacağımız zaman muhtemelen neşe, kaygı, mutluluk duygularını yaşarız. İnsanın yeme içme kadar sevmeye, sevilmeye de hakkı vardır. Bunlardan hareketle şu soruyu soralım Peki hayatımıza yön veren Duygular nelerdir? Sevmek, beğenmek, hoşlanmak, kin tutmak, kıskanmak, korkmak, acımak. Bu duyguların hepsi ve daha fazlası hayatımıza yön verir. Kararlar alırken aklımız kadar duygularımızı da ön planda tutarız. Duygularımız bizleri yönlendirir. Mesela bir karar alacağımız zaman sevdiğimiz bir kişi ise karşımızdaki ona göre davranırız. Ya da bir yerde korktuğumuz bir durum var sa ona göre davranırız.

Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar;

Sözlerime son vermeden önce belirtmek isterim ki, insanı diğer canlılardan ayıran en önemli yanı duygularıdır. Olaylar ve durumlar karşısında sakin kalarak hem aklımızı hem de duygularımızı ön plana çıkarmalıyız. Duygu ve akıl terazisini iyi kurmalıyız.

Beni sabırla dinlediğiniz için çok teşekkür ederim.

Konuşma örneğimiz nezaket kuralları İle başlayıp uygun hitapları da kullanarak nezaket kuralları gereği sonlandırılmıştır. Daha fazla ders örneği için sitemizi takipte kalın.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Adsız dedi ki:

    Muhteşem olmuş