Metinde Serim Düğüm ve Çözüm Bulma Örnekleri

20.09.2023
903
Okuma Süresi: 6 dakika
A+
A-
Metinde Serim Düğüm ve Çözüm Bulma Örnekleri

Bu yazımızda Metinde Serim Düğüm ve Çözüm Bulma Örnekleri hazırladık. Bildiğiniz üzere düşünce yapılarında giriş gelişme ve sonuç bölümleri yer alırken olay yazılarında serim, düğüm ve çözüm bölümleri bulunmaktadır. Şimdi bunlar ile ilgili örneklere bakalım.

Paragrafta Serim  Düğüm Çözüm Bulma  Örneği 1

Selman kendi halinde kimsenin bir şeyine karışmayan biri çocuktu. Anne ve babası ayrı yaşadığı için o da yaz tatillerinde dedesinin köydeki evinde kalırdı. Köy hayatının onun için tatilden daha öte bir anlamı vardır.

Metninde Serim mi, Düğüm mü, Çözüm mü Bölümü: Serim Bölümü

Paragrafta Serim  Düğüm Çözüm Bulma  Örneği 2

Böylece çocuğun bir hayali daha gerçekleşmişti. Başını yastığa koyduğunda bugün yaşadığı güzel olayları hatırlayacaktı. Bir başka maceraya yelken açmak üzere uykuya daldı.

Metninde Serim mi, Düğüm mü, Çözüm mü Bölümü: Çözüm Bölümü

Paragrafta Serim  Düğüm Çözüm Bulma  Örneği 3

Kapının kilidi bozuk olduğu için bir türlü anahtarla açamadılar. İçerideki ağlama sesi her geçen saniye daha da artmaya başlamıştı. Ne yapıp ne edip o kapıyı açmaları gerekiyordu. İçlerinden birisi omuzu ile kapıya vurarak kapıyı kırmaya çalıştı. Ne var ki çelik kapı olduğundan kapı oynamadı bile. O sırada içlerinden birisi eğer ki bir toka bulursanız ben açabilirim dedi. Herkes şaşkınlıkla birbirine baktı. Kimdi ki bu adam, galiba benim gibi kimse tanımıyordu.

Metninde Serim mi, Düğüm mü, Çözüm mü Bölümü: Düğüm Bölümü

Paragrafta Serim  Düğüm Çözüm Bulma  Örneği 4

Kıyafetlerinin içerisinden siyah olan gömleği giydi. Bu gömleğin onun için özel bir anlamı vardı. Dışarıya çıktı ve arabasına bindi. Etrafta kimseler yoktu. Bu onun bulacağı belki de son fırsattı. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmesi gerekiyordu.

Metninde Serim mi, Düğüm mü, Çözüm mü Bölümü: Düğüm Bölümü

Metinde Serim Düğüm ve Çözüm Bulma Örnekleri 5

Tren gardan hareket etmeye başladı. Bu gidiş ne bir başlangıç ne de bir sondu. Kim bilir bir daha nerede ne zaman karşılaşacaktık. Bize düşen şu an sadece trenin ardından el sallamaktı.

Metninde Serim mi, Düğüm mü, Çözüm mü Bölümü: Çözüm Bölümü

Paragrafta Serim  Düğüm Çözüm Bulma  Örneği 6

Bu köy diğer köylere benzemezdi. Şehirden çok uzak olmasına rağmen köyün halkı diğer köylülere benzemezdi. Köyde küçük de olsa sinema salonu bile var. Köy lokalinde gençlerin akşamları oynaması için oyun alanları bile mevcut. Köyün en önemli özelliği ise okur yazar oranının çok yüksek olması. Köyden bir vali, üç kaymakam, sayısız doktor çıkmıştır.

Metninde Serim mi, Düğüm mü, Çözüm mü Bölümü: Serim Bölümü

Paragrafta Serim  Düğüm Çözüm Bulma  Örneği 7

Mahalleye yeni gelen bu adamı gözüm hiç tutmadı. Arkasından gidip onu takip etmeye başladım. Bir kaç sefer hazla arkasına dönüp baksa da yakalanmamıştım. O da galiba takip edildiğinden şüphelenmişti. Eski, yıkık dökük bir dükkandan içeri girdi. Ben de farkedilecek için yan tarafta yer alan pencereden içeriye baktım. Bir para alış verişi vardı. Tam da o anda beni farkettiler. Ben ise arkama bakmadan kaçtım.

Metninde Serim mi, Düğüm mü, Çözüm mü Bölümü: Düğüm Bölümü

Paragrafta Serim  Düğüm Çözüm Bulma  Örneği 8

Bu okulda bizi tanımayan yoktur. Bize bitirim arkadaşlar derler. Bize bu adı iki sene önce burada görev yapan Türkçe Öğretmenimiz vermişti. Şimdi öyle bir hal aldı ki tüm okul bizi bu adla anar.

Metninde Serim mi, Düğüm mü, Çözüm mü Bölümü: Serim Bölümü

Paragrafta Serim  Düğüm Çözüm Bulma  Örneği 9

Cebindeki tüm parası bitmişti. Yeni bir iş bulup çalışmakta istemiyordu. Her zamanki gibi en iyi bildiği şeyi yaptı. Yattı ve hemen uyudu.

Metninde Serim mi, Düğüm mü, Çözüm mü Bölümü: Çözüm Bölümü

Paragrafta Serim  Düğüm Çözüm Bulma  Örneği 10

Bizim mahalleyi avucumun içi gibi bilirim. Nerde ne yenir, nereden alışveriş yapılır, nerede güzel vakit geçirilir hepsini bilirim.

Metninde Serim mi, Düğüm mü, Çözüm mü Bölümü: Serim Bölümü

Daha başka örnekler için sitemizi gezebilirsiniz. Ayrıca görüş ve önerilerinizi yorum yaparak belirtebilirsiniz.

Durum Hikayesi Örneği

Olay Hikayesi Örneği

www.degerler.net www.egitimdedegerler.com galiphatip@gmail.com
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.