Sabır İle İlgili Hikaye Örneği

29.09.2021
287
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Sabır İle İlgili Hikaye Örneği

Sabır İle İlgili Hikaye Örneği

Sabır İle İlgili Hikaye Örneği

Akşam annem ve babamla birlikte babamın işyerinden bir arkadaşının evine misafirliğe gittik. Babam Ahmet Amcadan ara ara bahsetse de onu görmek bu güne kadar nasip olmamıştı. Eşi Yasemin Teyze ile birlikte bizleri çok iyi ağırladılar. Birlikte güzel bir yemek yedik.

Gecenin ilerleyen saatlerinde çaylar içildi; babam İle Ahmet amca, annem ile de Yasemin Teyze sohbete daldılar. O sıra çok sıkıldım. Sürekli saate bakıyordu. O esnada gözüm duvarda dayalı duran gitara gözüm takıldı. Hemen konuşmanın arasına girip gitarın kime ait olduğunu sordum. Ahmet Amca gitarın kendisinin olduğunu isterse çalabileceğini söyledi ve bize güzel bir şarkıyı çalıp söyledi. On an içime bir heves düştü. Ben de çalabilir miyim, becerebilirsem miyim diye sordum. O da neden olmasın tatbiki de  öğrenebilirsin dedi. Eve gittiğimizde babamdan bana gitar almasını ve beni bir kursa yazdırmasını istedim.   Babam hevesli olduğumu görüp benim bu isteğimi kırmayarak bana bir gitar aldı. O hafta kursa başladım. Hoca nota çalıştırıyor, parmak egzersizleri yaptırıyordu sürekli. Aradan bir hafta geçmesine rağmen hala şarkı çalmaya başlamamıştım. Bu durum beni sıkmaya başladı derken kursu bıraktım. Gitarı ise odamın bir köşesine attım. Bu durumu gören babam bana belli etmese de çok üzüldü. Aradan üç ay gibi bir süre geçti. Benimle kursa giden bir çocuğu gördüm. Arkadaşlarını başına toplamış onlara gitar çalıp şarkı söylüyordu. O an ona öylesine imrendim ki. O gün keşke daha sabırlı olsaydım. Acele etmeden ve umutsuzluğa kapılmadan kursa devam etseydim.

Hiçbir şey için geç değildi. Tekrardan kursa yazıldım. Çok zorlanmama, sıkılmama rağmen çalışmaktan asla vazgeçmedim. Dört ay gibi bir sürede sabrederek belli  seviyeye geldim. Bugün ise babama bir süpriz yapıp onun en sevdiği şarkıyı çalıp söyleyeceğim.

 

 

Cömertlikle İlgili Kompozisyon Örneği

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.