Şehide Mektup Örneği

18.03.2024
1
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Şehide Mektup Örneği

Bu yazımızda vatan için canını seve seve feda eden şehitlerimiz için Şehide Mektup Örneği hazırladık. Sizlere fikir vermesi açısından umarız faydalı olur.

Mektup Örneği

Sevgili Şehidim,

Benim adım Azra. On üç yaşındayım. Sekizinci Sınıfa gidiyorum. Gelecekte vatanı koruyup kollayan bir polis olmak istiyorum. Sizlerin sayesinde bu huzurlu vatanımda geleceğe dair hayaller kurabiliyorum. Okuluma özgürce gelip gidiyor, günümü en güzel şekilde yaşıyorum. Yeri geldiğinde fikirlerimi çekinmeden özgürce ifade ediyor yeri geldiğinde hayır diyebiliyorum. Bunların hepsi sizin sayenizde. Vatanı korumak, yüceltmek, güvenliğini sağlamak için yaptığınız fedakarlık  bizlere huzurlu bir ülkenin kapılarını aralıyor. Yaptığınız bu fedakarlık hiç şüphesiz Allah katından mükafatlandırılacaktır. Dualarımızda da hep siz varsınız. Bizler sizleri yalnızca 12 Mart, 18 Mart gibi özel günlerde değil yılın üçyüz altmış beş günü anmakta ve dualarımızda sizlere şükran sunmaktayız. Ayrıca İstiklal Marşımızı her okuduğumuzda, bayrağımızı göklerde dalgalanırken her gördüğümüzde sizleri hatırlıyor ve bu cennet vatan için mücadele edip kan döken, uğruna can veren atalarım olduğu için gururlanıyorum. 

Yüce Allah sizlerden (Kıymetli Şehitlerimizden) razı olsun. Ben ve arkadaşlarım sizleri çok seviyoruz ve sizlere kucak dolusu selam, saygı gönderiyoruz. Her daim yeriniz kalbimizde olacaktır.

Umarız mektubumuz ödevlerinizi yapmanızda size fikir verme açısından faydalı olur. Site içerisinde daha bir çok şeyin örneğini bulmak mümkün. (Şehide Mektup Örneği )

Öğretmene Mektup Örneği

Mehmet Akif Ersoy’a Mektup Örneği

Atatürk’e Mektup Örneği

 

www.degerler.net www.egitimdedegerler.com galiphatip@gmail.com
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.