Soyutlaştırma Örneği

13.12.2020
509
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Soyutlaştırma Örneği

Merhaba sevgili öğrenciler bu yazımızda soyutlaştırma örneği ve soyutlaştırma nedir bunlara değineceğiz. İsterseniz öncelikle soyutlaştırma nedir bakalım.

Soyutlaştırma Nedir:

Soyutlaştırma somut anlamlı bir kelimeye soyut anlam katmaktır.

Soyutlaştırma Örnekleri:

  • Bana soğuk davranmayı bırak. (Soğuk kelimesi beş duyu organımızla algıladığımız için somut anlamlı bir kelimedir. Fakat cümlede baktığımızda soğuk kelimesi soyut bir anlam kazanmıştır. Bu duruma soyutlaştırma denir.)
  • Bir türlü eski havamda olamıyorum. (Hava kelimesi beş duyu organımızla algıladığımız için somut anlamlı bir kelimedir. Fakat cümlede baktığımızda hava sözcüğü  soyut bir anlam kazanmıştır. Bu duruma soyutlaştırma denir.)
  • Her işin kolay bir yolu vardır. ( (Burada yol kelimesi beş duyu organımızla algıladığımız için somut anlamlı bir kelimedir. Fakat cümlede baktığımızda yol sözcüğü yöntem anlamında kullanılmış olup soyut bir anlam kazanmıştır. Bu duruma soyutlaştırma denir.)
  • Sıcak bir tebessüm ona dönmeme yetti.  (Sıcak kelimesi beş duyu organımızla algıladığımız için somut anlamlı bir sözcüktür. Fakat cümlede baktığımızda sıcak sözcüğü  soyut bir anlam kazanmıştır. Bu duruma soyutlaştırma denir.)
  • Bu olayda eminim onunda parmağı vardır. ( (Parmak kelimesi beş duyu organımızla algıladığımız için somut anlamlı bir kelimedir. Fakat cümlede baktığımızda parmak sözcüğü onunda dahili var anlamında kullanıldığı için   soyut bir anlam kazanmıştır. Bu duruma soyutlaştırma denir.)

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.