Emeğe Saygı İle İlgili Konuşma Örneği

08.04.2023
353
Okuma Süresi: 2 dakika
A+
A-
Emeğe Saygı İle İlgili Konuşma Örneği

 

Bu yaşımızda Emeğe Saygı İle İlgili Konuşma Örneği Hazırladık. Bu hazırlıklı konuşma örneğini yazarken türe uygun yazma kuralına uyduk.

Konuşma Örneği

Sevgili Öğretmenlerim ve Değerli Sınıf Arkadaşlarım

Bu konuşmamda sizlere emek nedir, emeğe saygı göstermek nasıl olur kısaca, dilim döndüğünce bahsedeceğim. Öncelikle emek nedir bu sorunun cevabını verelim. Emek; bir işin yapılması, gerçekleşmesi için gerekli olan olan çaba, zihinsel güç anlamına gelmektedir. Emek bir ürünün ortaya konmasında gerekli olan fiziksel ya da zihinsel yetidir.

Sevgili Öğretmenlerim ve Değerli Arkadaşlarım

Unutmamak gerekir ki emek saygı duyulması gereken bir kavramdır. Çünkü çalışmak hem inancımız hem de milletimizce kutsal bir değerdir. Bu kutsal değeri emeğe saygı göstererek gerekli değerine ulaştırmalıyız. İşçinin alnının teri kurulmadan önce hakkını ödeyiniz hadisi de emeğin, emeğe saygının kutsiyetini gösterir. Ortaya çıkan istediğimiz gibi olmaya bilir. Ya da güzel değildir. Lakin orada bir uğraşın, emeğin varlığını inkar edemeyiz.

Sözü daha fazla uzatmadan, özetlemek gerekirse daima emeğe ve emekçiye saygı gösterelim. Daima onların yanlarında olduğumuzu onlara hissettirelim.

Sevgili Öğretmenlerim ve Değerli Sınıf Arkadaşlarım

Beni sabırla dinlediğiniz için sizlere çok teşekkür ederim.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.