Gençlik İle İlgili Kompozisyon Örneği

05.05.2021
1.182
Okuma Süresi: 2 dakika
A+
A-
Gençlik İle İlgili Kompozisyon Örneği

Bu yazımızda Gençlik İle İlgili Kompozisyon Örneği hazırladık. Sizlere faydalı olur umarız.

Gençlik İle İlgili Kompozisyon Örneği

Gençlik insan ömrünün bellide en güzel yıllarıdır. İnsanlar doğar, büyür ve hayata gözlerini yumarlar. Gençlik bu ömür serüveninin en heyecanlı, en unutulmaz yıllarıdır.

Nasıl mevsimler birbirini kovalarsa insan ömründe bahçedeki ağaç gibidir. Gençlik yılları onun baharıdır. İyi bir gençlik geçirmişse de olgunlaşır, meyve verir. İnsanın aklının ermeye başladığı tabir yerindeyse kanının deli aktığı bu dönemde kişiliğimiz, değer yargılarımız yavaş yavaş oturmaya başlar. Gençlik dönemini her açıdan verimli geçirmek bizleri ileriki yaşlarda rahat ettirir. Yapmak istediklerimizi, hayal ettiklerimizi yaptığımızda ya da en azından yapmak için çaba harcadığımızda geriye dönüp de baktığımız zaman arkamızda keşkeleri bırakmayız. Aynı şekil de bu dönem de yapacağımız hatalar, yanlışlar bizlerin ileride ayaklarına bağ olur. Pişmanlıklar yakamızı bırakmaz.

Hayatın her dönemi güzeldir. Ama en güzeli gençlik yıllarıdır. Bu nedenle gençliğin kıymetini kaybetmeden bilelim. İlerisi için keşkelerin olmaması, pişmanlıkların olmaması için elimizi taşın altına koymalı; gençliğimizi iyi değerlendirmeliyiz.

http://www.ornegi.net/2021/05/icerik-ve-uslup-cumlesi-ornegi.html

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.