Dil ile İlgili Konuşma Örneği

05.11.2022
139
Okuma Süresi: 2 dakika
A+
A-
Dil ile İlgili Konuşma Örneği

 

Sizler için Konuşma Örneği hazırladık. Dil ile İlgili Konuşma Örneği  içerisinde dil nedir, ne ise yarar, dilinin önemi hakkında düşüncelerimizi ifade ettik. Konuşma kurallarına uymaya çalıştık.

Dil Konuşma Örneği

Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar

Bu yazımızda dil nedir, dil ne ise yarar, dilin önemi hakkında konuşma yapacağım. Öncelikle dil denir buna bakalım. Dil insanlar arasındaki iletişimi sağlayan bir araçtır. Dil yalnızca konuşmaktan ibaret değildir. Alfabe, semboller de dilin bir parçasıdır. Türk dili yani Türkçe, ana dilimiz bizim varlığımızızdir. Dil Bir ülkede yaşayan insanları bir arada tutan en önemli unsurdur. Dil olmadığı, zarar gördüğü başka dillerin etkisi altında kaldığı zaman milleti bir arada tutma özelliğini de yavaş yavaş kaybeder.

Sevgili Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar

Her geçen gün ana dilimiz, bizi bir arada tutan, ortak geçmişimizin nişanesi olan Turkcemiz yabancı dillerin etkisi altında zarar görmektedir. Günlük yaşamda kullandığımız yabancı kelimeler ile de biz de bu zararın bir parçası olmaktayiz. Bu nedenle konuşmama son vermeden şunu ifade etmek isterim ki, başka bir Türkçe yok Karamanoglu Mehmet gibi dilimize sahip çıkalım. Onu koruyalım.

Değerli Öğretmenim Kıymetli Arkadaşlar

Beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.