Arkadaşlık İle İlgili Fabl Örneği

25.07.2022
269
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Arkadaşlık İle İlgili Fabl Örneği

Arkadaşlık İle İlgili Fabl Örneği

Arkadaşlık İle İlgili Fabl Örneği

Ormanlar kralı aslan bir gün yaşadığı ormanı terk ederek başka bir ormana gitmiş. Gitti ormanda aslanı gören tüm hayvanlar kaçıyormuş. Aslan oynayan hayvanları görünce oynamak için yanlarına gidiyor fakat aslan’ın geldiğini gören hayvanlar oyunu bırakıp gidiyorlarmış. Günlerden bir gün aslan ağacın altına oturup kendi kendine konuşmuş. Neden kimse benimle oynamak istemiyor neden benim hiç arkadaşım yok demiş. Arslan böyle kendi kendine konuşurken ağacın tepesinden bir ses duymuş. Aslında senin hiçbir suçun yok demiş. Senden önce ormanımızda çok sinirli bir aslan vardı. Tüm hayvanlara saldırır kimseye huzur vermezdi. Çok şükür buraları terk etti ve biz rahat ettik. Şimdi senin geldiğini gören tüm hayvanlar diğer aslan gibi kötülük yapacağından korkuyorlar.

Bunları duyan aslan çok üzülmüş. Benim buraya gelmedeki amacım sizleri üzmek ya da kırmak değildi demiş. Benden korkmanıza gerek yoktur. Eğer ki isterseniz ormanızı terk eder bir daha da buraya gelmem. Bunun üzerine ağaçta aslanla konuşan güvercin çok üzülmüş. Aslanın iyi bir hayvan olduğunu anlamış. Aslan ormanı terk etmek için düşmüş yollara. Bu sırada güvercin ise tüm hayvanları bir yere toplayıp aslanın aslında çok iyi bir hayvan olduğunu söylemiş. İkna olan hayvanlar hemen aslanın peşinden gitmiştir.

Aslan tam ormandan dışarı çıkıyormuş ki hepsi birden hadi aslan arkadaş gel de oyun oynayalım demişler. Aslan o kadar çok sevinmiş ki. Hemen koşarak oyun oynamaya başlamışlar. Aslanın artık kaplumbağa arkadaşlarım güvercin arkadaşlarım fil arkadaşım zebra arkadaşı ve daha bir sürü arkadaşı varmış. Aslan arkadaşlarının kıymetini bilerek onları hiç üzmeden ormanda mutlu bir hayat yaşamış.

Arkadaşlık İle İlgili Fabl Örneği

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.