Yardımlaşma İle İlgili Hikaye Örneği

22.05.2021
1.682
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Yardımlaşma İle İlgili Hikaye Örneği

Bu yazımızda Yardımlaşma İle İlgili Hikaye Örneği hazırladık. Hikayede mümkün olduğunca serim düğüm ve çözüm bölümüne dikkat ettik.

Bir gün okuldan çıkmış eve doğru gidiyordum. Her zamanki gibi bira yorgun ve tatbiki de acıkmıştım. Aklımdan acaba annem ne hazırladı sorusu bir türlü gitmiyordu.

Bizim mahalleye vardığımda bizim evin olduğu sokağa doğru yöneldim. Bizim eve yaklaşıyordum ki yolun kenarında yaşlı bir amcanın inşaatına tuğla indirdiğini gördüm. Tek başına kamyonetten tuğlaları alıp inşaatın kenarına diziyordu. Zayıf, bitkin olan bu yaşlı amcanın durumuna daha fazla kayıtsız kalamadım. Yorgun ve çok acıkmış olmama rağmen kollarımı sıvadığım gibi amcaya yardım etmeye başladım. Yaşlı amca minnet ile gözlerime bakıyordu. Adımı sordu ben de söyledim. O da adını söyleyerek kendisini bana tanıttı. Yusuf dedi adım. Bu evi bitirince buraya taşınacağım dedi. O sırada oradan geçen komşumun küçük çocuğu Oğuz’a  anneme gidip burada olduğumu, yaşlı bir amcaya yardım ettiğimi söylemesini istedim.  Oğuz anneme olanları söylemekle kalmamış mahalledeki diğer arkadaşlara da haber etmiş. Ömer, Mert, Sedef, Rana, Kemal, Mustafa herbir elden Yusuf amcanın tuğlalarını taşıdık. Annem de tam iş bitmeye yakın elinde bir sepet ve çay ile geldi. Hep birlikte orada bir köşeye oturup bir şeyler atıştırdık.

Yorulduğum çok olmuştur. Koşarken, top oynarken… felan. Ama hiçbir zaman böyle huzurlu bir yorgunluk yaşamamıştım. Yardım etmenin verdiği huzur ile akşam ezanı okunurken uyup kalmışım.

Dayanışma İle İlgili Hikaye Örneği

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.