Çevre Kirliliği İle İlgili Hikaye Örneği

29.05.2021
2.340
Okuma Süresi: 3 dakika
A+
A-
Çevre Kirliliği İle İlgili Hikaye Örneği

Bu yazımızda Çevre Kirliliği İle İlgili Hikaye Örneği paylaşacağız.

Güzel Çevrem 

Okuldan eve dönerken öğretmenimizin yarin pikniğe gideceğiz dediğindeki heyecanı hala içimi kıpır kıpır ediyordu. Siz eve gidin ben size ve ailenize gerekli bilgileri vereceğim dedi. Aklımda onlarca soru vardı. Acaba nereye gidecektik, neyle gidecektik, hangi oyunları oynayıp neler yiyecektik. Tüm bunları düşüne düşüne eve geldim. Hemen heyecanımı annemle paylaştım. Tam da o esnada öğretmenimiz aradı. Annemle konuşurken bende heyecanla bir şeyler duyarım diye kucağımı telefona yaklaştırıyordum. Annem telefonu kapattığında nereye, ne zaman, ne yapacağız? Aralıksız soru sormaya başlamıştım. Annem gülerek bana hepsini anlattı. O gece heyecandan zor uyudum. Uyanınca kahvaltımı yapıp okula gittim. Diğer arkadaşlarımda benim gibi çok heyecanlılardı. Bizim için hazırladıkları otobüse binip piknik alanına doğru gittik.

Piknik alanına vardığımızda güzel oyunlar oynadık, yemekler yedik, çok eğlendik. Yemeğimizi yedikten sonra doğa yürüyüşüne çıktık. Ağaçların arasında ilerlerken cıvıl cıvıl kuş seslerini duyup doğanın tertemiz havasını içimize çektik. Tekrar piknik alanına doğru dönerken yol üstünde bir kaplumbağa gördük. Çok heyecanlanmıştık. Öğretmenimiz kaplumbağanın ayağında bir şey fark etti. Kaplumbağanın ayağına bir tel parçası takılmıştı. Öğretmenimiz görünüşe göre uzun zamandır bu tel ayağında, ayağını yara etmiş dedi. Kaplumbağanın ayağındaki terliği çıkarttık. Daha sonra öğretmenimiz bizlere şu nasihatte bulundu. Eğer doğayı kirletirsek hem bitkiler, hem de hayvan dostlarımız zarar görür. Bu nedenle çöplerimizi mutlaka çöp kovasına atmalıyız.

Piknik bitince hepimiz ne kadar çöpümüz varsa çöp poşetlerine doldurduk. Doğayı nasıl bulduysak öylece bıraktık. Eve geldiğimizde piknikte yaşadığımız olayı aileme anlattım. Ertesi gün onlarla birlikte evimizin etrafındaki tüm çöpleri topladık. O günden sonra bir daha asla doğayı kirletecek bir şey yapmadım.

Öz Eleştiri Örnekleri

Çevre Kirliliğinin Yol Açtığı Zararlar Nelerdir Konuşma Örneği

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 9 Yorum
  1. Adsız dedi ki:

    Güzel çok güzel türkçeden 100 aldım abilerim ablalarım 5. Sınıfım öğretmen çok beğendi

  2. Adsız dedi ki:

    Çok kötü

  3. Adsız dedi ki:

    Bok gibi

  4. Adsız dedi ki:

    başlık yok oyüzden olmamış👎👎👎😥

  5. Adsız dedi ki:

    çok uzun edemiyorum
    yazam

  6. Adsız dedi ki:

    💩 gibi

  7. Adsız dedi ki:

    Sensin 💩 şu

  8. Adsız dedi ki:

    tovbeeeee niye b*k diyosunuz guzel olmamış diyip geçin

  9. Adsız dedi ki:

    Güzel olmuş ama çok hızlı verilmiş olaylar